Alianța USR-PLUS dezbinată de un “vot ilegal”! Coaliția PNL-USR-PLUS merge mai departe în Alba, deși este în moarte clinică…

27 februarie 2021 22:270 comments

* “Licitația perfect legală/contractul cu STP Alba – perfect legal”

* „USR a votat ilegal”/ PLUS și PNL au dat un vot legal

*Contractul cu STP va putea fi renegociat și îmbunătățit! Doar că totul se face cu acordul părților: AIDA-TL-respectiv STP Alba Iulia!

*Consilierul oftalmolog și-a tras un alibi profesional perfect, în timp ce alții au stat pe afară sau s-au abținut de la vot!

*Primarul Gabriel Pleșa are HCL prin care trebuie să semneze, însă procesul Primăriei Alba Iulia cu AIDA-TL merge mai departe

Partidul PLUS Alba, condus la nivel județean de Mihail David (consilier județean în cadrul CJ Alba) a organizat astăzi o conferință de presă prin care a dorit să aducă o serie de lămuriri în urma ședinței de CL de la nivelul municipalității Alba Iulia. În fața opiniei publice, alături de liderul partidului la nivel local, au fost prezenți și consilierii locali PLUS Ionela Paven Gavrilă și Sergiu Nicolae Vârtei, în încercarea de a elimina orice urmă de îndoială cu privire la diverse aranjamente de culise, cum a apărut pe rețelele de socializare, dar și în mass media județeană.

 

Proiect perfect legal. Votul negativ a fost unul care sprijinea o ILEGALITATE!

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local al Municipiului Alba Iulia de vineri, 26 februarie, s-a aflat mandatarea primarului Gabriel Pleșa (USR PLUS) pentru semnarea noului contract cu firma de transport STP, contract care trebuie să asigure realizarea transportului public comun atât în Alba Iulia, cât și în localitățile care fac parte din AIDA-TL. Noul contract a fost semnat deja de toți ceilalți 7 primari care reprezintă primăriile lor în cadrul AIDA-TL, singurul care încă nu a făcut acest lucru fiind Gabriel Pleșa – primarul mun. Alba Iulia. Doar că Alba Iulia este cea care asigură la acest moment existența AIDA-TL din punct de vedere financiar, aportul administrației reședință de județ ridicându-se la aproape 85-90 la sută din totalul sumelor plătite pentru transportul de persoane în cele 8 localități (Alba Iulia, Ciugud, Sîntimbru, Galda de Jos, Cricău, Ighiu, Întregalde și Mihalț). Mandatarea primarului Pleșa a fost votată de consilierii locali ai PNL și PLUS, cu 11 voturi ”pentru”.

În argumentarea votului lor, consilierii PLUS Alba au precizat, după prezentarea întregului context legal, că nu existau decât două opțiuni: ”Hotărârea pe care noi am votat-o ieri este perfect legală. Am mandatat semnarea unui contract rezultat în urma unei proceduri de achiziție publică legală. Procedura nu a fost tranșată într-o instanță de judecată care să decidă că ar fi ilegală, drept urmare a fost o procedură legală. Prin urmare, dacă nu l-am fi mandant pe primarul Gabriel Pleșa de a semna contractul, am fi săvârșit o faptă ilegală, nu am fi respectat legea”, a precizat avocatul Sergiu Nicolae Vârtei (PLUS) .

Altă variantă, la doar 10 minute distanță!

Pe cale de consecință, conform logicii exprimate de avocatul Vârtei, consilierii locali ai USR Alba au votat pentru o ilegalitate în cunoștință de cauză.

Întrebat pe acest subiect de reprezentantul redacției noastre, acesta a încercat să o dea la întors când s-a pus problema dacă, în acest context, colegii de alianță USR Alba, au votat pentru susținerea unei ilegalități.

Vizavi de declarația prin care liderul USR Alba, Beniamin Todosiu i-a acuzat pe colegii de alianță de un “derapaj nefericit”, același avocat Vârtei a trecut peste explicația diplomată a lui Mihail David declarând: “ Dl Todosiu a fost neinformat. Dacă ar fi să folosesc un cuvânt acesta este: neinformat. În primul rând cred că nu a fost informat cu privire la toate discuțiile care au existat în interiorul alianței cu privire la acest proiect”.

Au existat 2 ședințe interne, în cadrul alianței, ale consilierilor USR-PLUS pentru a discuta proiectul de delegare a primarului Pleșa, în care cu siguranță că situația creată la nivelul mun. Alba Iulia a fost întoarsă pe toate părțile.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com