Alte persoane inselate prin metoda „accidentul” la Sebes si Alba Iulia

2 martie 2017 15:480 comments

Nu mai daţi crezare persoanelor care vă sună să vă anunţe un accident în familie şi vă cere bani pentru a „rezolva” nişte chestiuni legate de „accident”.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atenţionează cetăţenii că s-au înmulţit înşelăciunile comise prin metoda „accidentul”.

Alte 4 persoane din judeţul Alba au fost abordate de escroci, iar două dintre acestea au fost păcălite.

Miercuri, 1 martie 2017, Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată de un bărbat de 85 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că a fost sunat de către un individ care a pretins că este procuror şi care i-a spus că fiica sa a provocat un accident rutier, soldat cu rănirea unui copil.

Escrocul i-a solicitat vârstnicului suma de 24.000 lei, sumă necesară pentru încheierea unui acord de împăcare între fiica acestuia și familia copilului rănit.

Victima i-a comunicat apelantului adresa de domiciliu, iar la scurt timp, la uşa sa s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat suma solicitată.

Situaţia a fost trasă la indigo la Sebeş. În aceeaşi zi, 1 martie, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la o astfel de faptă, a cărei victimă a fost o femeie de 75 de ani, din Sebeş, care a fost prejudiciată cu suma de 10.000 de lei.

Alte două persoane, din Alba Iulia şi Sebeş s-au adresat poliţiei, în cursul zilei de ieri, 1 martie, reclamând fapte de tentative de înşelăciune, prin metoda „accidentul”.

În toate cazuri semnalate, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciilor.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor:
– să nu dea curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calităţi oficiale.
– Să verifice, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia relatată este reală.
– Să nu efectueze niciun transfer bancar şi să nu înmâneze bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa lor.
– Să sune la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau să se adreseze, imediat, unităţii de poliţie pe raza căreia locuiesc şi să spună despre ce este vorba.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com