Amânare în dosarele Vasile Bereş, Ştefan Drăgoi şi Franţi Itul

10 septembrie 2012 15:450 comments

Pe lista de şedinţe de la Secţia Penală a Tribunalului Alba s-au aflat, luni, 37 de dosare, în cea mai mare parte fiind cereri de întrerupere a pedepsei şi contestaţii la executare.
Printre cazurile aflate pe rol, au fost şi câteva interesante. Unul dintre ele, este cel al fostului şef al DSV Alba, Vasile Bereş, inculpat într-un dosar de corupţie. Un alt dosar a fost cel al lui Ştefan Drăgoi, liderul romilor din Aiud, fost consilier la primăria din acest municipiu, care este judecat în stare de arest pentru trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 200 de lei de la un denunţător. Potrivit procurorilor, Ştefan Drăgoi ar fi pretins şi primit, de la mai multe persoane de etnie romă, diferite sume de bani pentru ca, prin influenţa pe care o avea, să le obţină atribuirea prin concesiune a unor terenuri aflate în proprietatea primăriei Aiud, pentru construcţia de locuinţe.
Alt caz aflat luni pe rolul Tribunalului Alba, a fost cel privind dosarul de înşelăciune al afaceristului Franţi Itul. Itul, alături de alte trei persoane care au fost trimise în judecată în 2007, era acuzat de contrafacere în formă continuată, după ce procurorii au stabilit că vindea o marcă inferioară de cafea sub numele de „Amaroy”. Proprietarul mărcii nu a depus nicio plângere, iar judecătorii au decis încetarea procesului. Dosarul a avut un istoric lung, fiind restituit la Parchet şi urmând apoi toată procedura de returnare spre judecată, după ce a fost admis un recurs al DIICOT. Afaceristul a rămas cu acuzaţiile de înşelăciune, privind calitatea mărfurilor şi instigare la uz de fals. În toate cele trei doasre s-a dat un nou termen de judecată, în 10 octombrie.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com