Amenzi de 24.500 lei aplicate de inspectorii ITM Alba

16 august 2012 15:580 comments

Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă din cadrul ITM Alba a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, fiind comunicate zilnic la Inspecţia muncii, rezultatele controalelor efectuate.
La nivelul judeţului Alba, în perioada 6 – 10 august, în domeniul relaţiilor de muncă, au fost controlate 34 de unităţi cu un număr de 921 de salariaţi, din care 337 femei. În urma controalelor, au fost constatate 141 de deficienţe cu tot atâtea măsuri dispuse. A fost depistată, la o societate din Alba, o persoană care lucra fără forme legale de angajare. S-au aplicat 118 sancţiuni, din care patru amenzi în cuantum de 24.500 de lei, o amendă de 10.000 lei pentru muncă nedeclarată iar restul pentru alte nereguli şi 114 avertismente.
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate 25 de unităţi, la care s-au constatat 73 de deficienţe. Inspectorii din acest domeniu au aplicat 73 de avertismente.
Principalele deficienţe stabilite în controale: lipsa autorizării iniţiale şi a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementarilor ISCIR; lipsa instruirii periodice a lucrătorilor; organizarea necorespunzătoare a activităţii de securitatea muncii la nivelul unităţilor, conform noilor reglementări din HG 955/2010; lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională pentru activităţile desfăşurate; desfăşurarea activităţii fără efectuarea examenului medical la angajare şi/sau periodic a lucrătorilor; lipsa instrucţiunilor proprii de securitatea muncii pentru activităţile desfăşurate; lipsa fişelor de aptitudine eliberate în urma examinării medicale la angajare şi/sau periodică a lucrătorilor.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com