Amenzi usturătoare pentru șoferii ce nu respectă semnalele la trecerile la nivel cu cale ferată

13 septembrie 2013 10:320 comments

2009-01-2812__ro__ZI__Semafor calea ferata Hideaga (DF)Serviciul Rutier Alba, împreună cu poliţişti ai formaţiunilor rutiere din Alba – Iulia, Blaj, Aiud, Teiuş şi Ocna Mureş precum şi cu poliţişti din cadrul Serviciului Transporturi Feroviare Alba, au organizat o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate nerespectării prevederilor legale privind trecerile la nivel cu calea ferată dar şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulaţia pe drumurile publice.
În cadrul acţiunii poliţiştii au aplicat 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.400 lei, au suspendat două permise de conducere şi au reţinut un certificat de înmatriculare.
A fost constatată şi sancţionată o abatere contravenţională de nerespectare a prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată iar conducătorului auto i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.
Pentru prevenirea accidentelor care pot avea consecinţe deosebit de grave, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată.
Reamintim faptul că legislaţia rutieră sancţionează acest tip de abatere cu amendă contravenţională cuprinsă între 9 şi 20 puncte amendă ( 720 – 1.600 lei) iar ca şi măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com