Anchetă, după ce piatra de pe Poarta a II-a a Cetăţii, a început să crape

18 iulie 2012 18:331 comment

În urmă cu câteva zile, piatra care îmbracă stâlpii Porţii a II-a a Cetăţii Alba Carolina, a început să crape după ce, cu doar trei ani în urmă, poarta a fost reabilitată. Reprezentanţii municipalităţii au precizat că în acest caz se va face o anchetă şi se va anunţa Ministerul Culturii.
“Primăria Alba Iulia este beneficiarul de fapt al acestei lucrări de reabilitare, dar costurile au fost acoperite de Ministerul Culturii, care a organizat şi licitaţia. În urma constatărilor semnalate, vom face o comisie pentru a verifica ce s-a întâmplat, vom discuta inclusiv cu dirigintele de şantier, după care vom sesiza ministerul. Repet, lucrările au fost plătite de Ministerul Culturii, singurul care poate lua o decizie şi care poate cere explicaţii celor care au efectuat lucrările la Poarta a II-a”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer.
Reabilitarea obiectivului Poarta a II-a, a fortificaţiei de tip Vauban din Alba Iulia, a fost finanţată de către Ministerul Culturii, prin programul naţional de restaurare, costurile fiind de peste 500.000 de euro. După reabilitare, mai multe voci au susţinut că la această lucrare, la fel ca şi la altele din interiorul cetăţii, calitatea lucrărilor şi a materialelor lasă de dorit.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com