Angajatii de la Solina nu vor ajunge pe drumuri!

9 februarie 2019 16:540 comments

Solina Romania arata, dupa incendiul izbucnit sambata la fabrica din Alba Iulia, ca activitatile de productie vor fi transferate, temporar, catre alte fabrici ale companiei din Europa, insa conducerea grupului francez a declarat ferm ca nu va renunta la activitatile din Romania.

Potrivit unui comunicat transmis de Solina Romania, incendiul devastator izbucnit la fabrica din Alba Iulia a distrus tot, obiectivul nemaifiind operabil, iar pagubele sunt majore. Cand a izbucnit incendiul, niciun angajat nu era in fabrica.

 

“Cauzele declansarii incendiului sunt inca necunoscute si vor fi comunicate in urma finalizarii anchetei de catre autoritatile competente. Mentionam faptul ca fabrica Solina din Alba Iulia era autorizata ISU si intrunea toate conditiile necesare unei operari sigure. (…) In aceste momente, siguranta oamenilor, a bazelor de date si reluarea business-ului sunt cele mai importante aspecte pentru companie”, arata Solina Romania.

 

Compania isi asigura partenerii de afaceri ca isi va onora angajamentele, iar in ce priveste angajatii, va incerca sa asigure continuitate.

 

“Conducatorii grupului francez Solina au declarat ferm ca nu vor renunta la activitatile de productie din Romania. In perioada imediat urmatoare, activitatile de productie vor fi transferate catre alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, pana la remedierea situatiei din Romania”, se arata in comunicatul semnat de Ciprian Gradinariu, country manager.

Incendiul la fabrica de condimente a izbucnit sambata dimineata si nu este stins nici dupa 31 de ore. Folosind inclusiv apa din raul care se afla in apropierea fabricii, pompierii au reusit dupa cateva ore sa localizeze si sa opreasca flacarile pe o mare parte din exteriorul cladirii, insa in interior au ramas focare. Localnicii au fost avertizati sa nu deschida geamurile, din cauza norilor grosi de fum.

 

Fabrica de condimente Solina era situata in parcul industrial al municipiului Alba Iulia, in apropiere de soseaua de centura. Pana la jumatatea anului 2016, cand a fost cumparata de grupul francez, a functionat sub numele Supremia, firma desemnata ca cel mai mare producator de condimente din Romania. La cumparare, compania franceza a facut si o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro iar pana in acest moment Solina Romania este considerat si unul dintre jucatorii importanti la nivelul pietei est europene, cu exporturi pe 4 continente si achizitii de materie prima din 80 de tari.

 

Solina are peste 250 de angajati, dintre care majoritatea lucreaza la liniile de productie. Munca se desfasoara pe doua schimburi si se incheie la ora 23.00, acesta fiind motivul pentru care fabrica era goala in momenul in care s-a produs incendiul.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com