Aniversare la Grădiniţa din Vinerea

24 mai 2012 14:580 comments

Cu ocazia a 5 ani de parteneriat cu ISU Alba, în 22 mai, 40 de preşcolari de la GPN Vinerea, alături de educatoarele: prof. Nicoletta Huştiuc, Paraschiva Tompi, Dorina Felea şi Rodica Tăban, au participat la acţiunea desfăşurată la Detaşamentul de Pompieri Alba, unde preşcolarii s-au întâlnit pentru a cincea oară consecutiv cu prietenii lor, pompierii, după denumirea similară a parteneriatului.
Copiii au fost deosebit de încântaţi de maşinile din dotare, activitatea SMURD demonstrată lor de paramedici, dotarea maşinilor, activităţile de descarcerare, demonstrate la nivelul lor de înţelegere. Copiii s-au transpus pentru câteva ore în pompieri adevăraţi, mini-pompieri, deoarece au reuşit cu ajutorul preietenilor pompieri să stingă incendii imaginare, udând cu apă cu ajutorul furtunelor din dotare.
Alături de prietenii lor de la GPP nr. 9 Alba Iulia, copiii de la Grădiniţa Vinerea s-au costumat în pompieri, cu pălării decupate din carton şi costume de pompieri, ecusoane de paramedici şi pompieri. Împreună cu pompierii, copiii au petrecut clipe de neuitat, neuitând nici plimbarea cu autospeciala, în sunet melodios de sirenă şi alarmă.
La sfârşitul activităţii, copiii au intonat neuitatul ,,Imn al pompierilor”, apoi au fost răsplătiţi cu diplome şi dulciuri de pompieri.
Cu această ocazie, atât cadrele didactice cât şi copiii şi-au reamintit situaţii în care se pot preveni incendiile, condiţii de folosire a apei şi focului, marea atenţie pe care copiii şi adulţii trebuie să o dovedească faţă de apă şi foc.
„Mulţumim pe această cale tuturor prietenilor noştri şi ai copiilor, pompierii de la ISU Alba şi Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia, şi aşteptăm noi activităţi, pentru a ne bucura împreună”, a declarat pentru ziarul nostru, profesoara Nicoletta Huştiuc. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com