Antrenament al jandarmilor albaiulieni in Muntii Sureanu

21 iunie 2017 18:030 comments

În perioada 19-21 iunie jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba în cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba, Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, Salvamont Alba și Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca împreună cu un elicopter MI-17, au desfășurat o misiune de antrenament cu forțe și mijloace în teren (EXFT).

Scopul exerciţiului este dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat, precum și verificarea capacității de reacție și intervenție a forțelor de ordine, în diferite situații.

Misiunea a avut loc în zona Luncile Prigoanei din Munţii Şureanu, unde forțele angrenate vor acționa în baza unor scenarii adaptate după posibile situații reale de intervenție. Tema misiunii de antrenament este „Acțiunea subunității mobile de jandarmi și structurilor montane pentru executarea acțiunii de salvare-evacuare în zona montană, a unei persoane sau grup de persoane”.

Reprezentanţii Jandarmeriei precizează că participanţii la misiunea din Munţii Şureanu au avut ocazia de exersare a unor tehnici de intervenție, ne anunţă slt. Marius Ştefan de la Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu Publicul al IJJ Alba.

Este vorba de:
– exersarea tacticilor de coborâre în rapel din elicopter
– exersarea tacticilor de deplasare și apropiere de zona de intervenție
– exersarea activității de salvare-evacuare în zona montană a unei persoane sau grup de persoane
– exersarea tehnicilor de protecție, coborâre și deplasare în/din aeronavă.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com