Apel catre parlamentarii de Alba pentru modificarea legislatiei privind subvenţiile de la APIA

12 mai 2017 12:231 comment


Într-o conferinţă de presă, preşedintele ALDE Alba a „atacat” problema birocraţiei de la APIA: „Sunt multe cereri la APIA, nu mai este aglomerat. Organizarea în acest an a fost ceva mai bună. Acum coada nu mai este afară, ci în sediul instituţiei. Cel mai greu pentru un ţăran, un fermier, este birocraţia. Trebuie multe hârtii de la medicul veterinar, de la DSVSA, de la administraţia financiară”.

„Fac un apel către parlamentarii de Alba, să facă nişte amendamente să simplifice lucrurile la APIA. Mai ales în unele primării, nu în toate, este rea-voinţă, personalul nu este amabil: primarul, secretarul de la comisia agricolă, funcţionarii…”, a mai spus preşedintele ALDE Alba.

În acest moment judeţul Alba este reprezentat la Bucureşti de 5 parlamentari PNL (foşti colegi de-al lui Ioan Lazăr) şi 2 social-democraţi.

„Eu ştiu aceste lucruri pentru că şi eu am o fermă. E greu şi pentru mine, care mă descur cu actele, ştiu să le completez, mă descurc cu calculatorul, dar cum se descurcă omul simplu de la ţară cu toată această hârţogărie ?”, se întreabă retoric Ioan Lazăr.

„Mulţi dintre fermieri renunţă la subvenţii din cauza birocraţiei. De aceea fac apel la parlamentarii de Alba să încerce să simplifice birocraţia de la APIA, iar angajaţii din primării să facă nişte cursuri de specializare şi să fie mai binevoitori cu fermierii care depun documentele de finanţare”, a mai spus Lazăr.

În acest moment fermierii care au mai puţin de 10 vaci nu primesc subvenţia pe animal, doar cea pentru teren.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com