Aproximativ 100 de jandarmi asigură ordinea şi siguranţa publică pe Muntele Găina

18 iulie 2012 18:320 comments

În 21 – 22 iulie, Jandarmeria Alba asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor cultural artistice prilejuite de Târgul de Fete de pe Muntele Găina, ediţia 2012. Aproximativ 100 de jandarmi vor acţiona în Avram Iancu şi în zona Muntelui Găina cu misiunea de a proteja participanţii la cea mai mare sărbătoare etnoculturală românească în aer liber, pentru a preveni încălcarea actelor normative în vigoare şi, la nevoie, pentru a asigura o intervenţie rapidă pentru combaterea faptelor antisociale sau a altor acţiuni care pot afecta liniştea şi ordinea publică.
„Supunem atenţiei celor care vor participa la această sărbătoare, că este necesar să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scenele organizate. Recomandăm participanţilor să respecte regulile muntelui, să nu lase în urma lor resturi menajere, să fie echipaţi adecvat, să nu distrugă mediul înconjurător, să nu aprindă focul în locurile neamenajate, să nu distrugă semnele de orientare turistică şi să nu intre cu autoturismele în zonele marcate. Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, le recomandăm să supravegheze comportamentul copiilor, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmerie Alba, căpitan Cosmin Jurcovăţ.
Încălcarea prevederilor legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, poate atrage răspunderea disciplinară, contravenţională, civilă sau penală, a organizatorilor sau a persoanelor fizice, fiind prevăzute sancţiuni contravenţionale de la 1.000 la 10.000 lei sau pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani.
Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com