Ardeleanul FM, acuzat că a prejudiciat imaginea unor politicieni din Alba

24 martie 2011 00:000 comments

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, printr-o somaţie publică, postul de radio Ardeleanul FM din Alba Iulia pe motiv că ar fi prejudiciat imaginea unor persoane publice din Alba precum Ştefan Bardan, Ion Dumitrel sau Corneliu Olar în cadrul emisiunii „Ora adevărului”, moderată de către Iosif Gligor.
Realizatorului i se impută de către CNA că a citit în cadrul emisiunii “Ora adevărului” mai multe întrebari primite din partea ascultătorilor, care aveau un caracter injurios la adresa mai multor persoane cunoscute din Alba.
În decizia CNA nr. 256 din 17.03.2011 se menţionează că expresii de genul „cine este politicianul brunet, cu mustăcioară”, „îi pune pe cei doi directori subalterni să fure şi să trunchieze toate licitaţiile pe bani publici”, „ajuns şef cu maşină cu girofar”, „Cine este politicianul denumit ”sconcsul” pentru că pute ca respectivul animal” fac referire directă la preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, prefectul Ştefan Bardan sau deputatul Corneliu Olar.
Contactat cu privire la acest subiect, Iosif Gligor a precizat că decizia CNA i se pare anormală de vreme ce a precizat în cadrul emisiunii că întrebările vin din partea ascultătorilor şi nu fac referire la anumite persoane. Iosif Gligor ne-a declarat că a menţionat de câteva ori în emisiune că întrebările ascultătorilor nu vizează un politician din Alba ci persoana vizată poate fi de oriunde din lume. Ne punem întrebarea atunci cum a ajuns inspectorul CNA la concluzia că întrebări precum: „cine este politicianul brunet” sau „ cine a ajuns şef cu girofarul” se referă la Ion Dumitrel, Ştefan Bardan sau Corneliu Olar, dacă moderatorul emisiunii a spus că întrebările respective pot face referire la orice politician din lume.
„Sunt de-a dreptul şocat! Eu am adresat aceste întrebări, venite din partea ascultătorilor, fără a mă referi la o persoană anume. Am precizat de mai multe ori că întrebările nu vizează un politician din Alba ci poate fi de oriunde din lume. Sper ca inspectorul CNA să poată dovedi susţinerile sale. Dacă aş fi în locul politicienilor l-aş acţiona în judecată pe inspectorul CNA şi sunt sigur că aş câştiga”, ne-a declarat jurnalistul Iosif Gligor. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com