Arhitectul şef al municipiului Alba Iulia judecă cu două măsuri

22 mai 2012 16:180 comments

În ediţia de marţi, 22 mai 2012, a ziarului Informaţia de Alba, mai mulţi investitori s-au plâns în legătură cu faptul că întâmpină probleme din partea arhitectului şef al municipiului Alba Iulia, în avizarea mai multor documentaţii privind demararea unor construcţii, hoteluri, sedii de birouri, sau în pornirea unor activităţi.
Respectivii investitori au declarat pentru ziarul Informaţia de Alba că numeroase documentaţii privind primirea unor avize de construcţie a unor obiective le-au fost respinse de către arhitectul şef al municipiului Alba Iulia, Hedviga Călin, invocând faptul că obiectivele ce urmează să fie construite nu deţin suficiente locuri de parcare. Aceştia s-au declarat nemulţumiţi de aceste decizii, ţinând cont că în alte cazuri, unii investitori nu întâmpină deloc probleme în primirea avizelor de construcţie, deşi construcţiile nu au nici măcar un loc de parcare.
„Chiar şi fără a avea locuri de parcare sau posibilitatea amenajării ultrioare a acestora, în unele cazuri se demarează construcţia de blocuri de locuinţe, birouri, sedii de firme, fără a întâmpina probleme”, ne-au declarat respectivii investitori, care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
În ediţia de marţi a ziarului vă semnalam un caz interesant în ce priveşte această problemă. Mai precis, în apropierea sensului giratoriu de la intersecţia cu strada Horea, unde se înalţă o construcţie, probabil un bloc de locuinţe sau birouri, fără ca acesta să deţină vreun loc de parcare.
Marţi, în urma unei plimbări prin cartierul Cetate, în zona Pieţei, am observat un caz asemănător. În preajma pieţei se lucrează la dărâmarea mai multor clădiri, în locul acestora urmând a se ridica, probabil, noi construcţii care ar putea servi drept sedii de birouri sau de firme. Asta deşi, din câte se vede, locurile de parcare ar fi o problemă, ţinând cont că zona este una foarte aglomerată şi locurile de parcare din preajmă sunt ocupate şi insuficiente.
„Prin intermediul ziarului Informaţia de Alba cerem lămuriri arhitectului şef Hedviga Călin de ce, în unele cazuri, se dau avize de construcţie, deşi obiectivele nu deţin locuri de parcare, iar în altele nu se face nici o concesie”, au precizat respectivii investitori.
Persoanele nemulţumite au spus că de multe ori sunt amânate, în diferite proiecte, de către arhitectul şef al municipiului Alba Iulia, sunt repezite, purtate pe drumuri şi nu se ţine cont că prin aceste amânări de multe ori se pierd importante sume de bani, iar în cele din urmă, de cele mai multe ori, trebuie să se lase păgubaşi. Aceştia spun că arhitectul şef se bazează, probabil, în luarea hotărârilor, după sintagma: „pentru unii mumă, pentru alţii ciumă”.
În ediţiile următoare ale ziarului nostru vă vom prezenta şi alte obiective, sedii de firme, birouri ş.a. în care s-au emis avizele necesare construcţiei, deşi respectivele sedii nu au locuri de parcare.

Octavian Popescu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com