Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia îşi cinsteşte protectorul

11 februarie 2014 16:440 comments

filantropia

Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia îşi cinsteşte miercuri, 12 februarie, protectorul. Programul va debuta la ora 10.00 cu oficierea Sfintei Liturghii în Paraclisul comunităţii persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire, situat în incinta aşezământului social. Slujba va fi oficiată de un sobor de preoţi, fiind slujită şi în limbaj mimico – gestual. La slujbă vor participa aproximativ 100 de persoane, beneficiari ai centrului „Sfântul Meletie”, persoane cu handicap, persoane cu deficienţe de auz şi vorbire dar şi colaboratori şi invitaţi.

Parohia comunităţii persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire funcţionează din anul 2005, când s-a hirotonit un preot care să răspundă nevoilor acestor persoane cu deficienţe, părintele Petru Haşegan.

Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 2008 şi funcţionează în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Alba Iulia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Centrul are ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi profesională a persoanelor cu handicap. În cadrul acestui centru de zi sunt oferite gratuit servicii de orientare profesională, recuperare – ergoterapie şi kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială. De asemenea, în clădire funcţionează şi un Paraclis pentru comunitatea persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire precum şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România, filiala Alba. De serviciile centrului beneficiază lunar 40 de persoane cu handicap.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com