Astăzi încep simulările pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

21 ianuarie 2013 17:460 comments

Nici nu au venit bine din vacanţa de iarnă şi elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a încep examenele. Mai precis aceştia vor susţine simulările la materiile de examen de la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. Potrivit calendarului întocmit de Inspectoratul Şcolar Judeţean, pentru Bacalaureat simulările sunt programate să se desfăşoare în zilele de 22, 23, 24 şi 29 ianuarie, iar pentru Evaluarea Naţională în 22, 23 şi 24 ianuarie.
Astfel, pentru elevii ce vor susţine examenul de Bacalaureat, în cele 36 de unităţi de învăţământ liceal din judeţ vor fi organizate: în 22 ianuarie, între orele 11,00-14,00, proba scrisa la limba şi literatura româna (probă comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările); în 23 ianuarie, între 11.00-14.00, proba scrisă la limba şi literatura maternă (probă comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale); 24 ianuarie, între 11.00-14.00, o probă scrisă, diferenţiată în funcţie de filieră, profil şi specializare, după cum urmează: matematică (pentru profilul real din filiera teoretică, pentru toate profilurile din filiera tehnologică şi pentru profilul militar şi profilul pedagogic – specializarea învăţători-educatoare, din filiera vocaţională) sau istorie (pentru profilul umanist din filiera teoretică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională). Simularea se desfăşoară cu subiect unic elaborat la nivel de judeţ.
În 29 ianuarie, între orele 11.00-14.00 este organizată o probă scrisă la care elevul poate opta, în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse în urmatoarele două grupe: fizică, chimie, biologie sau informatică (pentru profilul real din filiera teoretică, pentru profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi pentru profilul militar din filiera vocaţională) sau geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie (pentru profilul umanist din filiera teoretică, pentru profilul servicii din filiera tehnologică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională). Simularea se desfăşoară cu subiecte elaborate la nivel de unitate de învăţământ.
Pentru elevii ce vor susţine examenul de Evaluare Naţională, în cele 145 de unităţi învăţământ gimnazial cu personalitate juridică din judeţ vor fi organizate: în 22 ianuarie, între orele 12.00-14.00, simularea la matematică; în 23 ianuarie, între orele 12.00-14.00, simularea la limba şi literatura maternă; în 24 ianuarie, între orele 12.00-14.00, simularea la limba şi literatura română. Simularea se desfăşoară cu subiect unic elaborat la nivel de judeţ.
Potrivit reprezentanţilor IŞJ Alba, simulările sunt obligatorii pentru toţi elevii care urmează să susţină examenele naţionale iar notele obţinute se pot trece în catalog.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com