Atenţie de unde cumpăraţi carnea de miel!

11 aprilie 2012 15:440 comments

În perioada sărbătorilor de Paşte (2-14 aprilie), se pot sacrifica miei şi în abatoarele autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea de porcine sau bovine care nu dispun de echipamente şi facilităţi speciale pentru sacrificarea ovinelor cu respectarea bunăstarii animalelor, facilitaţi de colectare a materialelor cu risc specific (splina şi ileonul de la ovinele de toate vârstele, craniul inclusiv creierul şi ochii, amigdalele şi măduva spinării de la ovine în vârstă de peste 12 luni) şi de dirijare a acestora la unităţi de incinerare.
Propuneri DSVSA Alba pentru Centre de sacrificare temporară a mieilor, cu ocazia Sărbătorilor pascale:
– Alba Iulia – centrul de tăiere aparţinând de SC Marius Prod SRL;
– Aiud;
– Blaj;
– Abrud;
– Sebeş;
– Teiuş;
– Ocna Mureş şi Cugir – toate centrele de tăiere aparţinând primăriilor ; – Cîmpeni- centrul de tăiere aparţinând SC Alimpan SRL şi centrul de tăiere aparţinând SC Compil Moţul SRL.
Abatoare:
– Blaj: SC Montana Popa SRL;
– Mesentea: SC Carmes Alba SRL;
– Ighiu: SC Trans Euro SRL;
– Vinţu de Jos: SC Mercado SRL.
Aplicarea mărcii de sănătate pe carcasele de miel se va face numai după efectuarea examinării post-mortem de către medicul veterinar care asigură supravegherea sanitară-veterinară a locului amenajat pentru sacrificarea mieilor.
Pentru carnea de miel produsă în spaţiile amenajate temporar de către administraţiile pieţelor, DSVSA judeţene vor asigura mărci de sănătate, de formă rotundă, conform ordinului ANSVSA nr. 10/2008.
Funcţionarea acestor locuri de sacrificare a mieilor este permisă numai în perioada 2 – 14 aprilie.
Este interzisă organizarea de locuri speciale pentru sacrificarea mieilor în zonele în care au fost impuse restricţii pe motive de sănătate a animalelor.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com