Au fost inaugurate cele două poduri de acces în Cetatea Alba Carolina

30 septembrie 2012 13:425 comments

De sâmbătă, 29 septembrie, albaiulienii pot intra în Cetatea Alba Carolina traversând cele două noi poduri de acces, ce fac legătura cu strada Nicolae Iorga. La tăierea panglicii inaugurale au luat parte primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu, consilieri locali, patronul firmei care se ocupă de reabilitarea Cetăţii, Dan Sabău, dar şi albaiulieni dornici să vadă noua lucrare.
Primul pod are 10 m, şi face legătura între Platoul Romanilor şi contragarda Bastionului Sf. Mihail, iar cel de-al doilea, în lungime de 37 m, relaţionează cu interiorul cetăţii.
Circulaţia pe strada Mihai Viteazul a fost restricţionată, iar accesul către Grădiniţa nr. 8 se face pietonal, prin porţile a V-a, şi a VI-a.
Primarul Mircea Hava precizează că în această zonă va fi pus în funcţiune, peste aproximativ două săptămâni, un aparat care va taxa intrarea. În zonă au fost amenajate şi mai multe locuri de parcare, iar în scurt timp vor apărea şi indicatoarele care vor coordona cetăţenii şi turiştii în Cetate. Acestea vor fi scrise în cel puţin două limbi, română şi engleză.
“Pregătim regulamentul, pregătim tot ceea ce înseamnă intrarea, ieşirea, vizitarea Cetăţii. Pentru cei care au job aici nu va fi nicio problemă. Pentru taximetrişti, de exemplu, normal că va fi o formulă ca să intre şi să iasă pentru a lăsa clienţii. Cei care însă doresc să parcheze în Cetate, vor plăti. În timp se va perfecţiona totul, poate va mai trebui un aparat care să rezolve taxarea înăuntru. Este un început legat de ceea ce înseamnă un management integrat a tot ce înseamnă parcări”, a declarat primarul Mircea Hava.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com