Au început lucrările la pasajul de peste calea ferată de la intrarea în Alba Iulia

16 martie 2011 00:030 comments

Venirea primăverii a dat startul realizării mai multor proiecte de infrastructură de mare amploare pentru municipiul Alba Iulia.
Începând de ieri, au început lucrările de reparaţii capitale la pasajul rutier de peste calea ferată, de la intrarea în municpiul Alba Iulia dinspre Sebeş. Acest pasaj rutier s-a deteriorat foarte mult în ultima perioadă, depăşind toate termenele de exploatare, iar expertiza tehnică a dovedit faptul că pasajul prezintă degradări grave, necesitând urgent reparaţii capitale. Astfel, din structura actuală a pasajului vor mai rămâne doar pilonii, întreaga suprastructură urmând să fie înlocuită.
În cursul zile de ieri, administraţia locală a predat amplasamentul, firmei care a câştigat licitaţia, SC Concefa SA Sibiu, care a şi început lucrările la acest obiectiv.
Pasajul are o lungime de 200 ml iar reparaţia capitală va dura 10 luni. Deocamdată, traficul auto rămâne deschis pe acest pasaj dar în următoarea perioadă acesta va fi total închis, conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia, Mihai Coşer. După oprirea circulaţiei, accesul în municipiul Alba Iulia pentru traficul uşor se va realiza pe şoseaua de centură şi apoi pe strada Mărăşeşti. Pentru traficul greu, varianta de intrare în Alba Iulia va fi pe şoseaua de centură, care va fi parcursă integral, intrarea în oraş urmând să se facă dinspre Teiuş.
Până la închiderea pasajului, constructorul va efectua lucrări de amenajare a devierii traficului auto şi pietonal, închiderea perimetrului şantierului dar şi construirea unor protecţii peste calea ferată şi a trecerilor de nivel cu calea ferată pentru macaralele necesare.
Un alt proiect derulat de Primăria Alba Iulia este modernizarea DN 74 pe o distanţă de 4 km, de pe Calea Moţilor până la ieşirea din Miceşti. În acest moment, lucrările la acest obiectiv au fost demarate lucrându-se la reţeaua de canalizare. Conform reprezentanţilor administraţiei locale, în acest moment se efectuează astfel de lucrări în zona Detunata, urmând ca până sâmbătă să se ajungă cu ele pe Calea Moţilor.
În ce priveşte proiectul de modernizare a celor 24 de străzi din centrul municipiului Alba Iulia, în acest moment se demarează lucrări de reparaţii capitale pe străziile Dobrogei, Bucureşti şi Florilor.
Tot în acest an, Primăria Alba Iulia doreşte şi începerea modernizării DN1 (E81) la intrarea dinspre Cluj, dar în acest moment mai sunt de pus la punct diferite aspecte de ordin juridic.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com