Au vândut Cupru-Min Abrud pentru banii de campanie ai PDL

4 aprilie 2012 15:160 comments

Fostul primar al Roşiei Montane, Virgil Nariţa, a lansat un semnal de alarmă privind minele din Apuseni: „Sub conducerea camarilei portocalii – a Guvernului, parlamentarilor, Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, primarilor, directorilor de la Roşia Montană şi Abrud, de la minele din Apuseni, cea de aur de la Roşia Montană şi cea de cupru de la Roşia Poieni, care în vremurile bune erau generatoare de locuri de muncă, bunăstare şi protecţie pentru întreaga zonă, au fost distruse din interior. În perioada în care s-a aflat în grija statului, cu largul concurs al celor numiţi să administreze mina, s-a furat motorină cu cisterna (fapt demonstrat la Roşia Montană), iar prin „sprijinul” unora, mina a ajuns în pragul dezastrului, închisă peste noapte, furată şi vândută, astfel încât să nu mai poată fi redeschisă.
La rândul său, Cupru-Min a fost căpuşată chiar de cei care trebuiau să o administreze şi să-i apere interesele. Cum? Prin firme şi firmuliţe care aduceau materiale, lubrifianţi şi carburanţi, vindeau concentratul şi reşapau cauciucurile doar pe factură”.
Virgil Nariţa a continuat rechizitoriul asupra guvernanţilor portocalii: „Dacă şi la Roşia Poieni durează 10 ani şi nu porneşte, deciziile astea vor paraliza toată zona Munţilor Apuseni. Trebuie o analiză foarte exactă, şi la Roşia Montană şi privind Cupru-Min Abrud. S-au luat 200 de milioane de euro pe Cupru-Min Abrud şi s-au dat la primăriile lor. Eu vă spun că USL-ul nu va face cum a făcut camarila portocalie de două ori înaintea alegerilor: ei au spus că dau drumul la Roşia Montană, dar nu au făcut nimic până acum pentru a porni exploatarea”. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com