Augustin Drăguţ contestă ordinul de demitere

21 mai 2012 15:141 comment

Prefectul Dan Simedru a precizat luni că primarul demis din Ocna Mureş, Augustin Drăguţ, a contestat ordinul semnat de fostul prefect Ştefan Bardan privind încetarea mandatului pe motiv de incompatibilitate. Contestaţia a fost înegistrată luni la Instituţia Prefectului Alba. Dan Simedru a motivat întârzierea demersului primarului prin faptul că ordinul semnat de ex-prefectul Bardan a fost trimis prin poştă la Ocna Mureş, iar Augustin Drăguţ a intrat în posesia lui abia la sfârşitul săptămânii trecute. Ordinul de încetare a mandatului a fost semnat în 7 mai 2012.
„Vom studia contestaţia depusă şi documentele suplimentare. Cred că acum dosarul este complet. Îmi pare rău că aceste documente nu au fost la dosar şi atunci când s-a luat decizia de suspendare. Sunt convins că fostul prefect nu ar fi semnat ordinul. Primarul Augustin Drăguţ nu a fost nici măcar audiat pentru că s-ar fi aflat că a fost exclus din PNŢCD“, a spus Dan Simedru.
Prefectul Dan Simedru a spus că Augustin Drăguţ mai poate reveni pe post doar dacă contestaţia este admisă, iar ordinul este anulat de Ministerul Administraţiei şi Internelor. O altă modalitate este anularea ordinului de către instanţa de judecată. Augustin Drăguţ candidează pentru un nou mandat din partea USL.
Prefectul Dan Simedru a mai precizat că au fost solicitate lămuriri privind situaţia candidaturilor şi la secretarii primăriilor din Sohodol, Şpring, Mihalţ, Doştat şi Poşaga, unde primarii candidează din partea altor partide decât cele pentru care au candidat în 2008.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com