AUGUSTIN LAZAR ZICE CA PE VREMEA LUI ERA MAI BINE!

2 august 2019 16:491 comment

„În perioada 2007-2018 au fost soluționate 2694 dosare având ca obiect infracțiunea de trafic de minori prevăzută de articolul 211 Cod penal și de articolul 13 din Legea nr. 678/2001, în reglementarea anterioară lunii februarie 2014. Dintre acestea, în trei dosare s-au dispus soluții de netrimitere în judecată ca urmare a intervenirii termenului de prescripție.”, este răspunsul dat de Augustin Lazăr, fostul procuror general.

Alte 4802 cazuri de trafic de persoane au fost soluționate în perioada 2007-2018, potrivit răspunsului dat de Augustin Lazăr.

„În perioada 2007-2018 au fost soluționate 4802 dosare având ca obiect infracțiunea de trafic de persoane prevăzută de articolul 210 Cod penal și articolul 12 din Legea nr. 678/2001, în reglementarea anterioară lunii februarie 2014. Dintre acestea, în patru dosare s-au dispus soluții de netrimitere în judecată ca urmare a intervenirii termenului de prescripție.”, se mai arată în răspunsul interpelării deputatului USR, Claudiu Năsui, cu privire la numărul cazurilor de trafic de persoane și specificul acestora.

Potrivit articolului 2010 din Codul penal, „recrutarea, transportarea, transferarea, adăpostirea sau primirea unei persoane în scopul exploatării acesteia, săvârşită: prin constrângere, răpire, inducere în eroare sau abuz de autoritate; profitând de imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea de vădită vulnerabilitate a acelei persoane; prin oferirea, darea, acceptarea sau primirea de bani ori de alte foloase în schimbul consimţământului persoanei care are autoritate asupra acelei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

 

De asemenea, același articol prevede că „traficul de persoane săvârşit de un funcţionar public în exerciţiul atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 12 ani”.

Datele au fost transmite de către fostul procuror general, Augustin Lazăr, Ministerului Justiției. Ulterior, Ministerul Justiției a prezentat răspunsul fostului procuror în cadrul unei interpelări făcute de către deputatul USR Claudiu Năsui, cu privire la numărul cazurilor de trafic de persoane și specificul acestora, anunță stiripesurse.ro.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com