Autoritățile ne asigură că bazele de deszăpezire din Alba sunt dotate corespunzător pentru intervenţii

16 ianuarie 2013 15:430 comments

În urma celui de-al doilea control demarat săptămâna trecută la bazele de deszăpezire din judeţ, reprezentanţii Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba au constatat că atât din punctul de vedere al utilajelor pentru deszăpezire cât şi din cel al materialului antiderapant necesar, cele 17 baze de pe teritoriul judeţului Alba sunt dotate corespunzător pentru eventualele intervenţii în caz de ninsori.
Cele 17 baze de deszăpezire, dintre care 12 deservesc drumurile naţionale şi 5 cele judeţene, au fost verificate de către Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean, cu participarea reprezentanţilor Secţiei de Drumuri Naţionale Alba şi cei ai S.C. Drumuri şi Poduri Locale S.A. Alba.
În cazul în care se vor impune intervenţii pentru deszăpezirea drumurilor, utilajele sunt funcţionale şi pregătite să acţioneze pentru îndepărtarea zăpezilor. Bazele care deservesc drumurile naţionale au în stocuri peste 3300 tone de nisip, peste 2000 tone de sare şi 21 tone de clorură de calciu. Cele care deservesc drumurile judeţene dispun la rândul lor de peste 2000 mc de nisip şi de 26,5 tone de sare.
În Transilvania, conform INMH, până în 27 ianuarie, probabilitatea de precipitaţii mai consistente va creşte între 16 şi 19 ianuarie şi, din nou, în jurul datei de 22 ianuarie. În restul intervalului, precipitaţiile, locale, vor fi în general slabe cantitativ. Chiar în aceste condiţii, unul dintre obiectivele Instituţiei Prefectului rămâne acela de a se asigura că, indiferent de evoluţia vremii şi de cantitatea de zăpadă care ar putea să cadă, intervenţia celor responsabili va fi cât se poate de eficientă.
„Autorităţile din Alba trebuie să rămână în alertă în ceea ce priveşte intervenţia în caz de ninsori. Chiar dacă acum vremea se anunţă chiar mai caldă decât e normal în această perioadă, surprizele pot oricând să apară. Până la sfârşitul iernii, trebuie să fim mereu pregătiţi, din toate punctele de vedere, pentru ca viaţa cetăţenilor să nu fie afectată în nici un fel de eventualele căderi de zăpadă. Personal, mă voi asigura că, în continuare, bazele de deszăpezire rămân pregătite, în aşa fel încât cei responsabili, să poată interveni, dacă va fi cazul, cu maximum de eficienţă şi promptitudine”, a precizat Gheorghe Feneşer, prefectul judeţului Alba.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com