Avertizarea de ger a fost prelungită până sâmbătă seara în toată țara

13 decembrie 2012 14:412 comments

Iarna și-a intrat deplin în drepturi în mai toate regiunile din țară. După ce a nins câteva zile abundant de miercuri s-a innstalat gerul. După ce meteorology au emis miercuri un cod de ger și de vânt valabil până vineri seara, joi meteorologii au prelungit această avertizare până sâmbătă seara și astfel vom avea un week-end geros, în care temperaturile vor scădea frecvent noaptea sub -15 grade Celsius iar în vestul Transilvaniei acestea vor ajunge și la -26 grade Celsius. În timpul zilei vor fi temperaturi maxime cuprinse între minus 10 şi zero grade.
Avertizarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie a intrat în vigoare joi, la ora 13.00 şi este valabilă până sâmbătă, la ora 18.00.
“Vremea va fi geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în cursul nopţii de joi spre vineri, cu precădere în nord-estul, centrul şi sudul ţării, unde minimele vor coborî frecvent sub -15 grade, până în jurul valorii de -26 de grade în estul Transilvaniei”, se arată în informarea ANM.
Vineri, în Banat, Crişana, local în Transilvania şi la munte va fi vânt puternic, iar vineri noapte şi sâmbătă vor fi intensificări de vânt şi în Moldova. În aceste regiuni, vântul va atinge la rafală viteze de 55 – 60 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse va spulbera sau viscoli zăpada depusă în zilele precedente, potrivit ANM.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com