Avocatul Radu Chebuţiu din Alba Iulia condamnat la închisoare cu suspendare

19 martie 2013 16:140 comments

avocat

Avocatul Radu Chebuţiu a fost condamnat de Curtea De Apel Alba Iulia la 2 ani şi şase luni închisoare cu suspendare. Acesta a fost arestat preventiv în 12 septembrie 2012 de Curtea de Apel Alba Iulia. În 17 septembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus cercetarea în stare de libertate a inculpatului şi luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2012, inculpatul Chebuţiu Radu Flaviu, avocat în cadrul Baroului Hunedoara, care a pretins şi primit de la un denunţător sumele de 6.000 lei şi 1.100 euro. În schimbul banilor avocatul trebuia să intervină pe lângă funcţionari din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Alba şi Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca, pentru a obţine un rezultat al analizei toxicologice a alcoolemiei favorabil denunţătorului. Acest document medico – legal îi era necesar denunţătorului pentru a nu fi trimis în judecată pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice având în sânge o alcoolemie peste limita legală.
“Curtea de Apel Alba Iulia a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor sub aspectul cărora inculpatul C.R.F. a fost trimis în judecată din infracţiunea de trafic de influenţă în formă simplă, în infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată.
Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât condamnarea inculpatului C.R.F., la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, şi pedeapsa accesorie a interzicerii unor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale şi accesorii pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 6 luni.
Curtea de Apel Alba Iulia pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 83 alin. 1 din Codul penal, conform cărora, dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Curtea de Apel Alba Iulia dispune ca inculpatul să restituie denunţătorului H.M. sumele de 6.000 lei şi 1.100 euro.
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare iar competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie” se arată în comunicatul de presă al Curţii de Apel Alba Iulia.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com