Bani din cota de 20% pentru plata arieratelor sau investiţii -Administraţia locală din Alba Iulia are datorii de aproximativ 6 miliarde lei

14 martie 2013 10:300 comments

primaria alba iulia
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că situația arieratelor care a creat nemulțumirea liderilor locali s-a rezolvat printr-o Ordonață de Guvern. Potrivit lui Dragnea, ordonanța reglementează ca localitățile care au datorii și primesc bani de la Guvern trebuie să-i foloseasca exclusiv pentru stingerea acestora, în timp ce localitățile care nu au datorii pot folosi banii pentru cofinanțarea proiectelor locale.
“Nu puteam să luăm banii de la cei care au fost corecți și au respectat legea în toți anii ăștia și care acum, când trebuie să primească bani, nu-i primesc pentru că banii care trebuiau să ajungă la comunitățile lor trebuie să achite niște datorii locale ale altor colegi. Pentru localitățile care au arierate din banii care îi primesc din cota de 20% nu-i pot folosi decât pentru plătirea datoriilor cu prioritate dar pentru o localitate care nu are arierate, și ea primește din cota de 20% și îi folosește pentru coofinanțarea proiectelor locale”, a explicat Dragnea.
La Alba Iulia conform declaraţilor primarului Mircea Hava din această săptămână datoriile administraţiei locale sunt mici undeva în jurul a 6 miliarde iar o parte au fost uitate.
“Noi nu avem datorii, noi avem arierate create în general de datoriile noastre, la ora asta avem în jur de 6 miliarde, nu e o sumă așa de mare și în general sunt lucruri care au fost uitate. Ieri am văzut o listă cu datorii de 300 de lei maxim 1000 de lei dar care adunate ajungeau la câteva miliarde. Oricum trebuia să le pletim pentru că tot timpul le-am plătit. Noi suntem conștienți că dacă nu plătim un furnizor sau o firmă, moare, iar dacă ăsta este interesul unei administrații locale să ucizi firme sau persoane fizice atunci înseamnă că ne-am c-am greșit menirea” a declarat primarul Mircea Hava.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com