Bărbatul ce şi-a împuşcat din greşeală tatăl la vânătoare a ajuns în arest

9 septembrie 2013 12:521 comment

armaPoliţiştii Postului de Poliţie Galda de Jos au luat măsura reţinerii faţă de L.G., de 37 de ani, din comuna Galda de Jos, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi munițiilor şi uz de armă letală fără drept.
În data de 08.09.2013 bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind dispusă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.
Cercetările sunt continuate.
Amintim faptul că în data de 06.09.2013, poliţiştii Postului de Poliţie Galda de Jos, au fost sesizaţi de către L.C., de 64 de ani, din localitatea Lupşeni, comuna Galda de Jos, cu privire la faptul ca s-a împuşcat accidental cu propria armă de vânătoare.
În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare compusă din poliţişti ai Serviciilor Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Criminalistic şi ai Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos, pentru a cerceta toate împrejurările în care s-a produs evenimentul precum şi o ambulanţă care a transportat victima, în stare stabilă, la spitalul din Alba Iulia.
În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat că în data de 06.09.2013, în jurul orelor 20.30, L.C. s-a deplasat împreună cu fiul său L.C., jr., în vârstă de 37 de ani, în locul numit ”Goroni”, de pe raza comunei Galda de Jos, pentru o vânătoare neautorizată, luând cu ei cele două arme de vânătoare ale bărbatului de 64 de ani, pe care le deţine legal.
Tatăl i-a încredinţat fiului, care nu este deţinător legal de permis de armă, una din armele de vânătoare.
Crezând că este un vânat în zonă, L.C. jr. a executat un foc în direcţia unde se afla tatăl său, împrejurare în care mai multe alice i-au cauzat leziuni corporale în zona cervicală, toracică şi la nivelul braţului drept. După incident cei doi s-au deplasat la domiciliu de unde L.C. a apelat SNUAU 112, încercând să inducă în eroare anchetatorii în legătură cu modul în care s-a produs incidentul în urma căruia a suferit leziuni.
Victima a fost internată la Spitalul Județean Alba, în prezent fiind în afara oricărui pericol.
În cauză cercetările sunt continuate împotriva lui L.C. jr. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și muniţiilor, uz de armă letală fără drept şi vătămare corporală din cuplă, urmând ca în funcţie de concluziile medico-legale să fie făcută încadrarea juridică finală a faptei.
Faţă de tatăl său cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și muniţiilor, fapt prevăzută şi pedepsită de art. 279, alin. 1 din Codul Penal.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com