BASESCU NE LINISTESTE: NU VA FI RAZBOI!

17 martie 2014 13:030 comments

Cateva dintre declaratiile presedintelui Baescu, dupa aflarea rezultatului referendumului din Crimeea in care cam 96% s-a votat pentru alipirea la Rusia, vin sa calmeze spiritele.539wDin punct de vedere militar nu se schimba nimic in Crimeea. Rusia va mentine acolo toata flota de la Marea Neagra. Numarul de militari va fi tot de 25.000. In niciun caz romanii nu trebuie sa se teama de o agresiune la adresa Romaniei din partea Federatiei Ruse sau a Ucrainei. Daca am fi fost in pericol iminent as fi spus-o.

-Pentru mine ce s-a intamplat in Crimeea este un scenariu posibil in Republica Moldova. Stim toti ca Republica Moldova este un al doilea stat romanesc si nu ne-ar conveni un astfel de scenariu. Dar in niciun caz Romania nu va interveni militar. Abordarea politica la Chisinau este una riscanta, aceea de a nu spune direct la Moscova ce vrea.

-Este foarte greu de crezut ca un astfel de referendum va trece acum in Republica Moldova.

-Nu voi mai insista pe sustinerea proiectului de unire a Romaniei cu Republica Moldova pentru ca e clar ca nu are sustinere politica.

-Vladimir Putin e un om puternic care nu va ezita niciodata sa apere interesele Federatiei Ruse si care in mod categoric are ca obiectiv restabilirea frontierelor Uniunii Sovietice intr-un mod sau altul, cu vorba buna sau cu tancurile.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com