Bătaie pe locurile din grădiniţele cu program prelungit

3 aprilie 2012 14:570 comments

Au început oficial înscrierile la grădiniţă. De luni, 2 aprilie, şi până la sfârşitul lunii aprilie, părinţii au posibilitatea să le găsească micuţilor un loc în învăţământul preşcolar.
Inspectorul de specialitate din cadrul IŞJ Alba, Eugenia Ignat, ne-a declarat: „Fiecare grădiniţă şi-a stabilit un număr de locuri, deci locurile diferă de la o grădiniţă la alta. La program normal mai există locuri libere. Cele mai solicitate sunt locurile la grădiniţe pentru program prelungit. Până la această oră (n.r. marţi, 3 aprilie, ora 12.00) mai existau locuri libere la program prelungit doar la Grădiniţa nr. 9, grupa mare şi Grădiniţa nr. 2 (de pe Traian), unde mai sunt 20 de locuri, pentru o grupă. Grupele mici, însă, sunt ocupate”.
Deşi au trecut doar două zile de când s-a dat startul înscrierilor la grădiniţe, deja locurile au fost ocupate la program prelungit. La grădiniţele cele mai căutate din Alba Iulia locurile au fost epuizate încă din primele ore ale dimineţii zilei de 2 aprilie.
Dosarul fiecărui copil trebuie să cuprindă o cerere de înscriere, copii după certificatul de naştere al micuţului şi după actul de identitate al părinţilor, adeverinţa de salariat a acestora şi dovada domiciliului. Prioritate au copiii care locuiesc aproape de grădiniţă sau au fraţi mai mari deja înscrişi. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com