Bilant la Curtea de Apel Alba Iulia: incarcatura a fost de 536 cauze pe judecator, locul 8 pe tara

9 martie 2017 16:501 comment

În cadrul unei conferinţe de presă, a fost prezentat bilanţul Curţii de Apel Alba Iulia pe anul 2016.

Încărcătura pe judecător şi pe schemă sunt 2 indici importanţi care arată hărnicia instanţei din Alba Iulia.

Aurelian Gheorghe Mocan, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel, ne oferă aceste date:

Ca indice statistic, încărcătura pe judecător poate fi examinată fie în forma încărcăturii pe judecător (posturi ocupate), fie ca încărcătură pe post de judecător prevăzut în schema de personal.

Încărcătura pe judecător reflectă numărul de dosare pe care l-a avut de soluţionat un judecător în perioada de referinţă şi se calculează prin raportarea numărului total de dosare la numărul mediu al posturilor ocupate în anul 2016.

Încărcătura pe schemă se determină prin raportarea volumului de activitate la numărul total de posturi prevăzut în statele de funcţii ale instanţelor.

Schema posturilor de judecător pentru acest an la Curtea de Apel Alba Iulia a fost de 49 şi media posturilor de judecător efectiv ocupate pe parcursul anului a fost 42.

Curtea de Apel Alba Iulia s-a situat în anul 2016, pe locul 8 din punct de vedere al încărcăturii pe judecător cu 536 cauze/judecător şi pe locul 7 pe schemă la nivel naţional, cu 460 cauze.

Se constată că atât încărcătura pe schemă, cât şi încărcătura pe judecător la nivelul Tribunalului Hunedoara şi Sibiu a scăzut, în timp ce la Tribunalul Alba a crescut în anul 2016, comparativ cu anul 2015.

Încărcătura pe schemă în anul 2016 la judecătoriile din raza Curţii de apel a fost mai mare decât media pe ţară, de 875 dosare, la cinci dintre judecătorii (Sebeş, Aiud, Petroşani, Hunedoara, Brad), iar încărcătura pe judecător în anul 2016 a fost mai mare decât media pe ţară, de 1.083 dosare, la patru dintre judecătorii (Petrosani, Orăştie, Haţeg, Brad).

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com