Blajan prins de jandarmi pescuind ilegal pe Tarnava

12 februarie 2013 08:160 comments

Un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dint-un jandarm şi un poliţist, a sancţionat contravenţional un bărbat din municipiul Blaj care pescuia fără autorizaţie.
Bărbatul a fost observat luni, 11 februarie a.c., la ora 13.00, pe malul râului Târnava. La vederea oamenilor legii, acesta şi-a aruncat uneltele de pescuit în apă şi a fugit. După o scurtă urmărire a fost oprit şi a reieşit că graba cu care dorea să părăsească zona se datora faptului că nu deţinea permis sau autorizaţie de pescuit. Tânărul a fost identificat ca fiind Lucian C. ( 26 de ani ), domiciliat în municipiul Blaj şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 de lei.
“Pentru prevenirea apariţiei unor astfel de fapte reamintim cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile O.U.G. 23/2008 – actualizată – privind pescuitul şi acvacultura – accesul la resursele acvatice vii se face pe baza permiselor, licenţelor şi autorizaţiilor de pescuit. Totodată, conform actului normativ amintit, fapta de “ neprezentare a permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile ” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei”a declaratmaiorul Cosmin Jurcovat, purtatorul de cuvant al Jandarmerie Albapescari-0olt-4adi.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com