Blăjeni indisciplinaţi sancţionaţi de jandarmi

12 august 2012 13:080 comments

Jandarmii din Blaj au aplicat nu mai puţin de şapte sancţiuni contravenţionale, la sfârşitul săptămânii trecute. Toate faptele ilegale au fost săvârşite de localnici, cele mai numeroase fiind actele de tulburare a liniştii publice.
Un echipaj din cadrul Jandarmeriei Blaj a intervenit pe strada Livezii şi a aplanat un conflict familial. La faţa locului, jandarmii au constatat că doi soţi, aflaţi chiar pe stradă, se înjurau şi se ameninţau reciproc cu acte de violenţă, deranjând prin aceasta ordinea şi liniştea publică, provocând indignarea trecătorilor. Cei doi au fost identificaţi ca fiind V.M. Otilia, de 29 de ani şi V. Dorel, în vârstă de 32 de ani şi, în funcţie de vinovăţie, au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris, respectiv amendă în valoare de 200 de lei.
Patru tineri – doi băieţi şi două fete – au fost sancţionaţi cu câte o amendă în valoare de 200 de lei deoarece au fost surprinşi pe strada M. Kogălniceanu din localitate în timp ce deranjau locuitorii din zonă prin strigăte şi larmă. Prezenţa şi acţiunile celor patru au fost semnalate în jurul orei 22:00 prin apel la 112. Adiţional sancţiunii contravenţionale, tinerii au primit recomandarea de a-şi revizui comportamentul, în sensul adaptării acestuia prevederilor legale care reglementează traiul în societate.
C.G. Alexandru, în vârstă de 29 de ani, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei deoarece a fost surprins consumând alcool într-un loc public, respectiv strada Piaţa 1918.
Pentru prevenirea unor astfel de fapte reamintim că, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice precum: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări sau gări, se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com