Blăjenii vă invită la Sărbătoarea Libertăţii

8 mai 2012 14:590 comments

An de an, în prima jumătate a lunii mai, Blajul marchează cel mai important moment din istoria sa, Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii din 3/15 mai 1848.
Manifestările au debutat săptămâna aceasta cu cea de a VII-a ediţie a Săptămânii Colegiului Naţional I.M.Clain.
Un important eveniment sportiv va avea loc în perioada 11-13 mai, când CSV Alba- Blaj joacă în Turneul de baraj Final Four pentru accederea în prima liga voleibalistică a ţării.
Sâmbătă dimineaţa, pe bulevardul central al oraşului, va avea loc Crosul Libertăţii, competiţie sportivă organizată în parteneriat de Atletic Club Mica Romă şi CJ Alba.
Vineri, 11 mai, este ziua dedicată în exclusivitate blăjenilor iubitori de muzică bună. De la ora 17:00, Centrul Cultural Iacob Mureşianu va fi gazda concertul extraordinar al sopranelor Daniela Vlădescu, Bianca Brad şi Amelia Antoniu.
Tot vineri, de la ora 10:00, pe Câmpia Libertăţii va avea loc momentul solemn de depunere a coroanelor de flori la Munumentul Gloria.
Sâmbătă, cu începere de la ora 11:00, la sediul Muzeului de Istorie Augustin Bunea, blăjenii sunt invitaţi la vernisajul expoziţiei “Armonia discretă a culorii”, semnată de pictorul Emil Comşa, şi la 3 lansari de carte.
Sâmbătă seara, de la ora 21:00, pe arterele centrale ale municipiului va avea loc tradiţionala paradă cu torţe şi călăreţi, eveniment la care se preconizează că vor participa peste 5.000 de blăjeni.
În 13 mai, Câmpia Libertăţii va găzdui, cu începere de la ora 13:00, ediţia zonală a Festivalului “Cultură pentru Cultură”, iar seara va continua cu un spectacol pentru tineret, organizatorii pregătind concerte cu Ellie White, DJ Rynno& Silvia, Blackstar şi IRIS.
Concertul se va încheia cu un spectaculos foc de artificii şi, în premieră la Blaj, un spectacol de lasere. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com