Blajul va găzdui a V-a ediţie a “Sărbătorii Mierii”

19 martie 2012 15:490 comments

Mica Romă va deveni în această săptămână, pentru două zile, capitala mierii. În luna martie, pentru două zile, Blajul devine principalul punct pe harta mierii din România. În 22-23 martie, aici are loc cea de-a 5-a ediţie a “Sărbătorii Mierii” 2012, eveniment organizat de “Apidava” Blaj, Asociaţia “Mierea Românească”, Primăria municipiului Blaj, Consiliul Judeţean Alba şi Oficiul Naţional al Produselor Tradiţionale, ce reuneşte în acest an un număr record de participanţi. Peste 120 de firme din România, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Finlanda şi Polonia expun produse apicole şi apiterapeutice, echipamente şi utilaje pentru apicultură, precum şi produse traditionale.
Târgul cuprinde 5 mari secţiuni:
– O expoziţie cu vânzare de echipamente şi utilaje pentru apicultură, unde vor fi prezente cel mai mare număr de firme expozante de până acum, cu cea mai vastă participare internaţională.
– O expoziţie cu vânzare de produse apicole şi produse tradiţionale, unde pe lânga specialităţi de miere, se vor găsi şi produse apiterapeutice şi api-cosmetice; vor exista şi standuri cu lactate, mezeluri, panificaţie, siropuri naturale, suplimente nutritive, dar şi artizanat specific din zona Ardealului.
– O secţiune de conferinţe pe teme apicole.
– O secţiune de Apiterapie în care vineri, 23 martie, de la ora 10.00, va avea loc un seminar dedicat exclusiv cadrelor medicale interesate de acest subiect.
– Un concert live Alexandra Ungureanu şi Crush, joi, 22 martie. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com