Blocul G2 nu incape in Smart City-ul primarului Mircea Hava

11 octombrie 2017 10:170 comments

În timp ce primarul Mircea Hava se laudă cu SmartCity, cu comunicarea rapidă, tehnologie şi internet, la blocul G2 e jale. Zeci de oameni au rămas fără acoperiş deasupra capului. Prorpietarii de garsoniere şi chiriaşii care au mai rămas se tem că le va veni şi lor rândul să fie aruncaţi în stradă în prag de iarnă.

Iată ce scrie primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, pe facebook, făcându-se că blocul G2 nu există: „În momentul de față Alba iulia s-a angajat într-un dialog complex pe tema Smart City cu diverși parteneri, pentru că soluțiile smart deservesc paliere distincte din viața unui oraș , dar interconectate. Dacă vreți, Alba Iulia a avut șansa unui grant, a unei burse de studiu prin care ni s-a recompensat viziunea. Parte din acest grant vine de la Orange, iar acesta este momentul în care procurarea inovației și a tehnologiei via Orange, arată într-un timp scurt cum asta produce beneficii directe. Le mulțumesc pentru interes și pentru că au ales sa fie parte din proiectul pilot SmartCity 2018. Nu ne oprim aici! Trebuie să întărim acest dialog cu parteneri ca Orange și trebuie să definim, ca municipalitate, cadrul financiar și economic, stabilitatea de care este nevoie pentru a atrage cat mai mulți investitori privați. Atunci, orașul va trece de la basic la evoluat, de la faza de laborator, la faza de oraș care implementează cu adevărat solutii smart”.

Marţi, 10 octombrie 2017, când temperaturile erau sub 10 grade Celsius, zeci de adulţi şi copii au fost scoşi din Blocul G2, numit Turturica.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com