Bogdan Lazar arata pasii necesari pentru evitarea crizei!

22 mai 2020 08:430 comments

În 2008 am mai trecut printr-o criză economică și culmea: cam cu aceiași oameni în fruntea județului și a municipiului. Știu câți șomeri, câte familii distruse, câte vieți afectate și mai ales cât de greu ne-am revenit… Dacă această criză ne-a învățat ceva, este că unele măsuri trebuie luate URGENT.
În calitate de consilier local al Municipiului Alba Iulia voi iniția și propune o hotărâre de consiliu prin care să venim în mod concret în sprijinul celor afectați cel mai crunt de criza economică generată de noul coronavirus.
Astfel, toate firmele din Alba Iulia care au avut activitatea suspendată, sediile închise sau a căror activitate a fost afectată în mod direct pe perioada stării de urgență (și chiar și acum în această perioadă) să fie scutite de la plata oricăror taxe și impozite locale. Fie că vorbim de impozite pe active fixe sau mobile, taxe și autorizații sau orice altfel de dări către bugetul local. În această categorie sunt absolut toți antreprenorii din orice domeniu a căror activitate a fost restrânsă sau suspendată total (gen cabinete medicale, cabinete stomatologice, frizerii, saloane, hoteluri, restaurante, cafenele, pensiuni, terase, magazine de feronerie sau de alte servituți etc.). Este o chestiune de bun simț și elementară logică economică. Sigur, ar mai fi încă o măsură de bun simț: cea în care un primar să nu aibă 20.000 de lei/luna fără niciun rezultat vizibil de 30 de ani!! Dar asta e altă discuție…
Dacă nu înțelegem ACUM că mediul privat trebuie sprijinit în mod real, MÂINE nu că va fi prea târziu… “Mâine” de fapt nu va mai exista deloc!!! Iar asta se traduce prin mii de locuri de muncă pierdute, vieți afectate și un oraș Alba Iulia care nu va mai avea nicio șansă de revitalizare.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com