Buletinele de vot se vor distribui secţiilor de votare în 8 iunie

30 mai 2012 16:130 comments

Alegerile locale se apropie cu paşi repezi. Prefectura Alba, instituţia care se ocupă de organizarea alegerilor în judeţul Alba, se află în aceste zile în febra pregătirii acestora. Prefectul judeţului Alba, Dan Simedru, a precizat că buletinele de vot aferente judeţului Alba, în număr de 1.411.640, au fost tipărite în totalitate de firma din Galaţi care a câştigat licitaţia, fiind aduse la Prefectura Alba sub pază militară. Acestea au fost recepţionate şi depozitate în deplină siguranţă la sediul Instituţiei Prefectului Alba, unde se află sub pază militară. Prefectul Dan Simedru a precizat că în urma videoconferinţei cu prefecţii în legătură cu pregătirea alegerilor, judeţul Alba a fost primul care a reuşit tipărirea, aducerea şi depozitarea buletinelor de vot.
Deşi au fost unele discuţii după câştigarea licitaţiei de firma din Galaţi care s-a ocupat de tipărirea buletinelor de vot, prefectul Dan Simedru a spus că le-a impus acestora un grafic ferm, pe care respectiva firmă l-a dus spre îndeplinire.
Distribuirea buletinelor de vot, a precizat prefectul Dan Simedru, se va face pe baza unei programări prealabile, către primari şi preşedinţii birourilor electorale de circumscripţii, la sediul Instituţiei Prefectului, în data de 8 iunie. Odată cu buletinele de vot vor fi distribuite şi ştampilele de control ale secţiilor de votare, ştampilele cu menţiunea „Votat” şi timbrele autocolante. Acestea se află deja depozitate în deplină siguranţă la sediul Prefecturii Alba, ne-a asigurat prefectul Dan Simedru.
Reprezentanţii prefecturii ne-au informat şi de faptul că în perioada 31 mai-1 iunie vor fi distribuite către primari pliante împreună cu copiile listelor electorale permanente şi complementare.
Un pas important în buna desfăşurare a alegerilor va avea loc joi, 31 mai, când în cadrul unei şedinţe publice, la sediul Tribunalului Alba va avea loc desemnarea prin tragere la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţul Alba din cele două liste: lista cu jurişti întocmită de prefect şi preşedintele Tribunalului şi lista cu alte persoane întocmită de prefect, la propunerea primarilor.
După tragerea la sorţi, a precizat prefectul Dan Simedru, preşedinţii şi locţiitorii vor fi instruiţi la Instituţia Prefectului despre modul cum să-şi desfăşoare activitatea în funcţia pe care o au. Aceştia vor fi pregătiţi în ture, timp de trei zile, de reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Alba.
„Preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare trebuie să fie corecţi, responsabili şi conştienţi de activitatea lor”, a precizat prefectul judeţului Alba, Dan Simedru.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com