Burse pentru copiii si tinerii talentati din judetul Alba

21 februarie 2017 09:153 comments

fondul genius

Comunicat Fundaţia Comunitară Alba

Vineri, 3 februarie 2017, Fundația Comunitară Alba a lansat public concursul pentru bursele care vor fi acordate unor copii și tineri talentați din județul Alba, prin Fondul „Genius”. Sunt încurajați să aplice copii și tineri cu vârsta de până la 35 de ani (neîmpliniți la data aplicării), cu domiciliul în județul Alba, care îndeplinesc următoarele condiţii: au performanţe dovedite în domeniul lor de excelență (artistic, științific, cultural, educațional, sportiv etc.) și se confruntă cu dificultăți în susținerea costurilor necesare menținerii sau dezvoltării performanței lor.

Până la 23 februarie 2017, aplicațiile pot fi trimise online, la adresa de email contact@fundatiacomunitaraalba.ro, sau depuse în original la sediul Fundației Comunitare Alba, din Alba Iulia, strada Ardealului, nr.1, zilnic de luni până vineri, orele 9-17.

Fondul „Genius” este un fond de burse administrat de Fundația Comunitară Alba şi s-a constituit prin donațiile participanților la cele trei evenimente de strângere de fonduri „Cină pentru Comunitate”, realizate în anii anteriori cu sprijinul „Pub 13 – Medieval”, Vilei Restaurant „Preciosa” și Hotelului „La Maison de Caroline”. Fondul „Genius” și tinerii talentați din Alba sunt susținuți de Exclusiv Auto Center, dealer Skoda și Volkswagen Autovehicule Comerciale în județul nostru.

Fondul total alocat burselor „Genius” este de 12.000 lei. Valoarea unei burse solicitate poate fi de minim 500 lei și de maxim 2.000 lei, fundația putând astfel oferi între 6 și 24 de burse. Cu ajutorul acestor burse, copiii și tinerii talentați pot susține cheltuieli legate de instruire, participarea la diverse competiții de profil, antrenamente, cantonamente, tabere, cursuri, târguri, etc. sau pot achiziționa materiale, echipament, instrumente sau alte produse necesare în vederea menținerii și creșterii performanțelor. Demn de menționat este că bursierii vor fi stabiliți de un comitet de finanțare format chiar din donatorii Fondului „Genius”, cu respectarea procedurilor din ghidul de finanțare.

„Trebuie să mobilizăm comportamentul filantropic al comunității pentru că tinerii sunt o valoare importantă a județului Alba. Sunt membri ai comunității, pe care o pot inspira, prin exemplul propriu, dar și prin ceea ce realizează atât în prezent, cât și în viitor”, a declarat Dorin Sava, director executiv al Fundației Comunitare Alba.

La rândul său, Lucian Mânzat, director general al Exclusiv Auto Center, a declarat: „Sprijinim acei tineri care, dacă sunt susținuți în performanţă, pot aduce valoare comunității din care fac parte. Dorim să îi promovăm și să îi susținem pe drumul pe care l-au ales, oferindu-le un sprijin material care îi aduce mai aproape de performanța dorită.”

Începând cu 2017, Fondul „Genius” devine un fond permanent al Fundației Comunitare Alba, din el fiind anual acordate burse unor copii și tineri talentați care au nevoie de susținerea comunității.

Fundația Comunitară Alba are ca finanțator național Romanian-American Foundation, în cadrul programului „Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relaţii Comunitare, în parteneriat cu Federația „Fundațiile Comunitare din România” şi Fundaţia Pentru Parteneriat, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation și RAF. Parteneri logistici sunt Casa de Cultură A Studentilor din Alba Iulia și Societatea de Transport Public S.A. Alba Iulia.

*Ghidul de finanțare și formularul de înscriere pot fi descărcate de aici: https://drive.google.com/open

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com