Calatorie cu bicicleta de la Alba Iulia la Bucuresti pentru Monumentul Unirii

16 mai 2017 10:312 comments

În vârstă de 73 de ani (împliniţi pe 14 mai 2017) albaiulianul Dragomir Vlonga şi-ar fi dorit ca Alba Iulia să aibă un Monument al Unirii care să marcheze împlinirea în 2018 a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Pentru sensibiliza Guvernul albaiulianul Dragomir Vlonga a plecat spre Bucureşti într-o călătorie de o săptămână cu bicicleta.

Proiect uitat de vreo 15 ani, având şi un proiect arhitectural aprobat, Monumentul Unirii din Alba Iulia a fost uitat, şi de autorităţile din Alba Iulia, dar şi de guvernele de la Bucureşti.

Dragomir Vlonga a pornit dintr-un loc sfânt pentru români, unde se află 3 monumente: Sala Unirii, Muzeul Unirii şi statuia ecvestă a voievodului Mihai Viteazul, primul întregitor al românilor.

Călătoria cu bicicleta a început luni, 15 mai 2017 la Alba Iulia şi va continua prin Sebeş, Blaj, Copşa Mică, Făgăraş, Braşov, Valea Prahovei şi dacă vremea va ţine cu el, va ajunge la Bucureşti sâmbătă, 21 mai 2017.

Dragomir Vlonga va opri în faţa Guvernului României, în dorinţa de a sensibiliza autorităţile de la Bucureşti pentru a oferi sprijin financiar în vederea ridicării Monumentului Unirii. În al 12-lea ceas !

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com