Campania „Alba Iulia, Capitala Sănătăţii” continuă

1 aprilie 2012 14:550 comments

Campania “Alba Iulia, Capitala Sănătăţii” continuă în reşedinţa de judeţ. Astfel, pe “Calendarul sănătăţii” din Alba, sunt listate câteva priorităţi care se vor desfăşura în perioada următoare. În această lună, se vor desfăşura în paralel consultaţii şi teste pentru boli respiratorii, luna mai este rezervată bolilor gastroenterologice, iar luna iunie va fi dedicată investigaţiilor oftalmologice.
Toate aceste servicii medicale sunt finanţate de primărie, deci sunt gratuite pentru cetăţeni. Un lucru important pentru judeţul Alba a fost faptul că în luna martie, sute de femei au beneficiat de consultaţii ginecologice şi analize gratuite, iar cererea a fost atât de mare încât această acţiune a fost prelungită şi în luna aprilie. “În laboratorul de specialitate al Spitalului Judeţean se desfăşoară activităţi de screening Papanicolau. Programul a avut o adresabilitate foarte mare, peste 25 de paciente pe zi, astfel că acţiunea, care a fost plănuită pentru luna martie, va continua şi în luna aprilie”, a declarat Monica Oneţiu, asistent de îngrijiri medicale din cadrul Spitalului Judeţean Alba.
În luna mai, la Dispensarul TBC se vor face investigaţii pentru bolile gastroenterologice, respectiv analize de sânge, analize de glicemie, colesterol, HDl-colesterolul bun şi trigliceride. “Se va face un pachet de 3-4 analize pentru bolile de nutriţie, iar programele vor fi anunţate.
Luna iunie este dedicată investigaţiilor oftalmologice. În această perioadă, cei care doresc pot beneficia de consultaţii şi pot primi ochelari de vedere, în cazul în care au nevoie. Toate aceste analize sunt gratuite pentru beneficiari”, transmit organizatorii.
Până acum, activitatea s-a desfăşurat în ambulator şi într-un cabinet pus la dispoziţie pentru EKG şi măsurarea tensiunii arteriale, iar toate acestea vor continua şi în aprilie. În acelasi timp, la Dispensarul TBC din Alba Iulia se vor desfăşura spirometrii, teste de evaluare a funcţiunilor pulmonare şi alte analize ale bolilor respiratorii. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com