Campanie de informare a cetăţenilor despre vot

23 mai 2012 15:110 comments

În această săptămână, poliţiştii din cadrul IPJ Alba au continuat activităţile de informare şi conştientizarea a cetăţenilor în cadrul campaniei „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”.
Aceştia au fost prezenţi în cartierele Bărăbanţ şi Ampoi 3 din Alba Iulia dar şi în localităţile rurale din comunele Doştat şi Şpring, informând cetăţenii despre aspectele ce-i vizează pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, inclusiv despre sancţiunile contravenţionale şi infracţiunile prevăzute în acest act normativ.
Cetăţenii au primit pliante de la poliţişti precum şi îndrumări cu privire la sesizarea prin 112 a oricărei încălcări a legislaţiei electorale.
Astfel de acţiuni vor fi organizate şi în perioada următoare, în tot judeţul, astfel ca mesajul campaniei „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare” să ajungă la toţi cetăţenii cu drept de vot.
„Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi, ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”. Aceeaşi pedeapsă se aplică şi persoanei care votează fără a avea drept de vot sau votează de mai multe ori în ziua alegerilor. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com