CAMPANIE M.A.I.: „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”

14 mai 2012 14:500 comments

Poliţiştii, jandarmii şi pompierii albaiulieni au început campania „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”. Peste 1500 de afişe şi 6.000 de pliante pot fi distribuite în tot judeţul, iar angajaţii MAI îi vor avertiza pe cetăţeni asupra consecinţelor pe care le are nerespectarea legii electorale.
„Campania a fost iniţiată de MAI, prin intermediul Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice. Este susţinută de o serie de afişe şi fluturaşi care vor ajunge la cetăţeni (…) Se adresează, în general, tuturor cetăţenilor cu drept de vot şi, în special, tinerilor care împlinesc 18 ani, a celor care votează pentru prima dată, populaţiei cu drept de vot din mediul rural, membrilor formaţiunilor politice şi tuturor celor implicaţi în derularea campaniei electorale”, a declarat Mihai Rus, adjunctul IPJ Alba.
Oamenii legii avertizează asupra faptului că persoanele care se fac vinovate de mită electorală sunt pasibile de pedeapsa cu închisoarea.
În cazul în care cetăţenii sunt victime ale acestor infracţiuni trebuie să alerteze poliţia pe numărul de urgenţă 112 pentru efectuarea cercetărilor. La nivelul judeţului, până în acest moment a fost semnalat un singur incident la Mihalţ, unde a fost rupt un afiş de pe gardul unei locuinţe. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com