Campanie stradală pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos

16 mai 2012 14:240 comments

Asociaţia Pro Tinereţe, Centrul Judeţean de Voluntariat Alba şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba desfăşoară în data de 17 mai, începând cu orele 11.00, în parcurile din Cetate şi Centru, acţiunea „Alternativă la vicii – Campanie stradală pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos”, în cadrul proiectului „Săptămâna Naţională a Voluntariatului în municipiul Alba Iulia”. În cadrul acestei acţiuni, voluntarii vor oferi mere în schimbul ţigărilor tinerilor fumători din Alba Iulia.
Organizarea acţiunii are ca scop informarea şi sensibilizarea tinerilor cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum şi conştientizarea riscurilor la care se expun fumătorii.
Conform OMS, anual în lume sunt fumate 5,5 triliarde de ţigări, obiceiul nociv fiind, în pofida avertismentelor de pe pachetele de ţigări, în creştere apreciabilă. Tabagismul este considerat o maladie care are toate atributele unei epidemii, tutunul aflându-se la originea a aproximativ 25 de boli ce pun în pericol viaţa, multe dintre ele putându-se evita prin renunţarea la fumat. În fiecare an se înregistrează circa 3,5 milioane de decese provocate de fumat. La fiecare 24 de ore mor aproximativ 100 de fumători. Pe scară mondială, decesele cauzate de fumat sunt în număr mai mare decât cele cauzate de SIDA, TBC, mortalitatea maternă, accidente de circulaţie, sinucideri şi crime. Efectele negative ale fumatului nu se limitează la cel care fumează, ele se răsfrâng dramatic şi asupra celor care inhalează fumul de ţigară. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com