Cand chelul isi pune mana in cap

16 noiembrie 2020 21:450 comments

Iata ce primim la redactie: Buna ziua,

În situația în care ați publicat sau veți publica poziția PSD Alba, vă
rugăm să aveți în vedere și acest drept la replică.

Vă mulțumesc!
DREPT LA REPLICĂ/ USR PLUS: PSD critică noua majoritate de la Alba Iulia pe principiul „strugurii sunt acri dacă nu ajung la ei”

Albaiulienii au putut citi în această perioadă criticile Partidului Social Democrat Alba privind noua majoritate formată în Consiliul Local Alba Iulia. Concluziile sunt simple: pesediștii își schimbă părul, dar năravul ba. Deși au simulat în ultima vreme o schimbare în PSD Alba, pesediștii noi, rămân la fel ca și vechii pesediști care și-au bătut joc de Justiție „noaptea ca hoții”, care au bătut și gazat românii din Diaspora sau care au confiscat statul de drept și instituțiile publice.  Astfel, dacă nu au reușit să ajungă la butoanele administrației locale, așa cum au sperat în ultimele săptămâni, liderii PSD s-au lansat într-un atac josnic, mincinos și lamentabil la adresa primarului municipiului Alba Iulia și a noii majorități formate în Consiliul Local. În stilul dragnescian și dovedind o manipulare grosolană, PSD Alba acuză faptul că USR PLUS și-ar fi încălcat principiile și nu ar fi respectat votul albaiulienilor.

Pentru corecta informare le spunem colegilor din PSD că USR PLUS ALBA a manifestat o deschidere totală pentru discuții cu toate forțele politice care au intrat în Consiliul Local Alba Iulia. Pesediștii ar trebui să recunoască orele pierdute în discuțiile cu aceștia, în care în loc de proiecte și soluții pentru dezvoltarea municipiului, reprezentanții PSD cereau sinecuri și beneficii pentru ei și pentru camarila lor. Echipa USR PLUS Alba Iulia și-a asumat chiar criticile din mass media și spațiul public și a avut discuții cu PSD oferindu-i prezumția de încredere, că organizația locală trece printr-un proces de reformă și vrea binele comunității. În final, toată această reformă s-a dovedit a fi doar un joc de culise, iar cei reformați au devenit doar păpușarii reformatorilor.

Haideți să dăm cărțile pe față și să recunoaștem că PSD Alba a beneficiat de un dialog deschis și corect, deși, pe la spate, liderii organizației pesediste negociau cu Mircea Hava și oamenii lui din PNL. Da, pesediștii care pozează acum în imaculați politici, au negociat cu Mircea Hava, cel pe care îl cataloghează acum „tătuc” și alături de care, PSD Alba doar a simulat opoziția în ultimii 20 de ani.

Revenind la noua majoritate locală din Consiliul Local Alba Iulia, precizăm că PNL Alba a acceptat condiția impusă de USR PLUS și toți cei care s-au aflat în vechea conducerea administrativă au făcut un pas înapoi. Noul viceprimar susținut de PNL, Marius Filimon, este un om cu rădăcini adânci în vechiul Partid Național Liberal, un profesionist corect și integru.

Pesediștii din Alba fac referire la noul cabinet al primarului din Alba Iulia și jignesc într-un stil josnic pe unii dintre colegii care fac parte din acesta. E stilul specific pesediștilor care par să uite că ei păstrează în partid promovarea în funcții publice pe criterii precum: carnetul cât mai roșu de partid, culoarea părului și a rujului folosit sau „școala vieții”.

În concluzie, le spunem cu subiect și predicat colegilor din PSD că, dacă vor să lucreze pentru Alba Iulia cu adevărat, sunt oricând bine veniți să depună proiecte, iar dacă acestea vor fi benefice le vom oferi susținerea în Consiliul Local. Le explicăm și de ce nu am putut crea o majoritate cu ei:

            -Nu am putut discuta cu o echipă care, deși are 4 membri în Consiliul Local, a avut cinci voci diferite;

            -Nu am putut accepta faptul că reforma în PSD Alba a însemnat doar ascunderea sforarilor în culise;

            -Nu am putut ignora nici votul albaiulienilor care a înclinat balanța spre PNL;

            -Nu am putut accepta profilul specific al PSD, un partid cu manifestări baroniale și de sfidare a legii. De asemenea, în ultima vreme, PSD a continuat să manifeste lipsă de respect față de statul de drept ;

            -Nu am putut accepta faptul că PSD a cerut mereu beneficii și sinecuri și nu a discutat pe baza unor proiecte pentru dezvoltarea municipiului Alba Iulia.

În încheiere, îi asigurăm pe albaiulieni că noua echipă administrativă va continua reformarea activității Primăriei Municipiului Alba Iulia prin impunerea respectului față de cetățean, respectarea legii și a meritocrației. De asemenea, în discuțiile cu Partidul Național Liberat am stabilit o serie de proiecte care vor fi susținute de PNL atât la nivel guvernamental, cât și al nivelul Consiliului Județean Alba. 

Biroul de Presă al USR PLUS Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com