Caravana literară a scriitorilor în școală poposește la Școala Gimnazială din Daia Română

16 aprilie 2019 18:413 comments

Vineri, 19 aprilie 2019, începând cu ora 11:00, Școala Gimnazială din comuna Daia Română va fi gazda unui nou popas al proiectului ,,Caravana literară scriitori în școală”. Proiectul este inițiat și coordonat de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

În această ediție a caravanei în mijlocul elevilor din Daia Română vor fi prezenți scriitorii Mihai Octavian Groza și Iuliu-Marius Morariu și bibliotecarii din cadrul bibliotecii județene. Activitatea va debuta cu prezentarea cărților și autorilor și vor avea loc momente de lectură și un scurt moment artistic prezentat de elevii școlii.

Tot în cadrul evenimentului vor fi prezentate publicațiile Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba: Corespondențe Culturale – Ion Lăncrănjan, Etnografie din Transilvania și Antologie de texte literare pentru copii și proiectul ,,România 100” care a avut ca finalitate promovarea volumului Opere de Octavian Goga. Câte un exemplar din cărțile prezentate vor fi donate cu acest prilej bibliotecii comunale din localitate.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, Biblioteca Comunală Daia Română și Școala Gimnazială Daia Română.

Proiectul 4.10 Caravana literară scriitori în școală face parte din programul de activități al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba pentru anul 2019 și are ca scop facilitarea unor întâlniri directe între scriitorii contemporani și elevii din județul Alba.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com