Câştigătorii primului turneu de golf Pro-Am din România

1 mai 2012 14:063 comments

În perioada 28-29 aprilie 2012, la Pianu de Jos a avut loc primul turneu de golf Pro-Am din România: Alba Golf Challenge, ediţia a VIII-a. Competiţia a reunit jucători de golf din patru ţări. Marcă a Consiliului Judeţean Alba, competiţia a fost organizată împreună cu Golf Club „Paul Tomiţă” şi Federaţia Română de Golf, cu sprijinul Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).
Alba Golf Challenge a înregistrat 19 echipe şi 74 de jucători din România, Italia, Slovacia şi Ungaria.
La categoria profesionişi individual a câştigat italianul Roberto Paolillo, din Italia. La amatori individual, trofeul a fost câştigat de Laurenţiu Coman (sportiv al Golf Club „Paul Tomiţă” din Pianu de Jos).
În clasamentul Brut pe echipe, locul I a fost obţinut de echipa profesionistului Pipo Cali, din care au făcut parte şi amatorii Alexandru Bărbat, Mihai Dorin şi Dorin Matei.
În clasamentul Net pe echipe, pe locul I s-a clasat echipa lui Richard Sarkozi (din Ungaria) care i-a inclus pe jucătorii amatori Kadar Attila, Iulian Străjan şi Florin Vinesar.
Ca la marile competiţii de golf, cei care au intrat pe teren au fost răsplătiţi cu premii în bani, trofee şi diplome de participare.
„Consiliul Judeţean Alba organizează această competiţie din anul 2005, pentru jucătorii amatori afiliaţi la cluburile de specialitate. Prin parteneriatul cu RMGC, 2012 este primul an în care am avut posibilitatea să invităm jucători profesionişti, ceea ce a ridicat ţinuta turneului. Acest gen de evenimente, dincolo de miza lor sportivă, sunt importante pentru întreaga comunitate, datorită oportunităţilor pe care le creează pentru dezvoltarea turismului şi a economiei județului Alba”, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.
„Prin programul Aur pentru România, sprijinim performanţa în sport, RMGC fiind deja cunoscută pentru parteneriatele pe care le are în rugby, fotbal şi baschet. Credem că investiţiile în sport sunt esenţiale pentru dezvoltarea sănătoasă şi durabilă a unei comunităţi, iar golful, un sport nobil cu tradiţie în Transilvania, este în acelaşi timp un sport complex, care promovează eleganţa şi fair-play-ul la cel mai înalt nivel”, a precizat Dragoş Tănase, director general RMGC.

Octavian Popescu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com