Cavaleri, domniţe, scenete medievale şi muzică bună de Zilele Cetăţii Alba Iulia

1 mai 2012 13:171 comment

Zilele Cetăţii Alba Carolina au deschis, wekeend-ul ce a trecut, seria manifestărilor ce vor avea loc în 2012 în incinta monumentului istoric din Alba Iulia.
Evenimentul a debutat oficial sâmbătă după-amiază cu o paradă a gărzii Cetăţii, care a inclus şi invitaţii din celelalte oraşe ale Transilvaniei. Parada a avut loc între Poarta a IV-a şi Piaţa Toboşarului din şanţul de nord. Membrii Asociaţiei Bistriţa Medievală au pus în scenă dansuri medievale, poveşti din Cetatea Bistriţei şi sceneta “Legenda cavalerului de pe zid”. Paladinii din Mediaş au jucat sceneta medievală „Răzbunarea domniţelor”.Programul a mai cuprins trimbulinzii – statui umane, mimă stradală, piese de teatru de scurtă durată şi Cavalerul Emil Hartmann şi scutierii din Muhlbach. Organizatorii au oferit cadou participanţilor un bou la proţap.
Din programul evenimentului desfăşurat sâmbătă şi duminică nu a lipsit muzica bună. Spectatorii au putut asculta rock medieval cu „Corvinia”, muzică medievală cu “Ad-Hoc”. Din program nu au lipsit efecte pirotehnice cu “Artgotica” şi un alt spectacol de acrobaţie cu efecte pirotehnice cu “Crispus”.
Pe scena amenajată în Piaţa Toboşarului de pe Traseul de Nord au susţinut recitaluri Mircea Baniciu şi VH2. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com