“Cea mai mare lecţie”, la Grădiniţa cu Program Normal Vinerea

26 aprilie 2012 16:012 comments

La Grădiniţa cu Program Normal Vinerea a avut loc „Cea mai mare lecţie” din cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie, iniţiată de Organizaţia „Salvaţi Copiii”, fiind al 4-lea an consecutiv când grădiniţa participă la un asemenea eveniment.
Titlul sub care s-a desfăşurat activitatea a fost ,,Marea Imagine”, prin care copiii au înţeles şi au redat prin desene şi jocuri aspecte din copilărie. S-a făcut referire la drepturile copiilor, la necesitatea de a avea asigurat accesul la educaţie, sănătate, dezvoltare normală, în contextul în care nu toţi părinţii au posibilitatea să ofere ceva mai bun copiilor şi, totodată, folositor.
Copiii au înţeles necesitatea existenţei bibliotecii, şcolii, spitalelor, dispensarelor, farmaciilor şi a altor asociaţii şi organizaţii, fapt ce le-a fost explicat prin apelare la drepturile şi, totodată, obligaţiile, îndatoririle copiilor, ale părinţilor şi nu în ultimul rând ale autorităţilor însărcinate cu toate acestea. Au avut loc activităţi de informare, documentare şi sensibilizare, la activitate participând 40 de copii şi 5 adulţi.
Educatoarele organizatoare ale acestei acţiuni, prof. Nicoletta Huştiuc şi ed. Paraschiva Tompi, responsabile ale grupelor mare/pregătitoare, respectiv mijlocie, au făcut cunoscută această acţiune atât părinţilor cât şi directoarei. La activitate a participat şi psihologul şcolii, fiind foarte plăcut impresionată de activitatea derulată.
Copiii au fost încântaţi şi au înţeles esenţa activităţii-imaginea unei copilării cu adevărat fericite, care este posibilă, fiind sprijinită de cei în măsură.
Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume şi care, începând cu 2001, este coordonat în România de organizaţia Salvaţi Copiii.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com