Cel mai mare târg apicol din România îşi deschide joi porţile la Blaj

21 martie 2012 15:570 comments

Începând de joi, 22 martie, pe parcursul a două zile, cel mai mare târg apicol din România îşi deschide porţile pentru toţi pasionaţii de apicultură dar şi pentru clienţii produselor BIO, care sunt invitaţi să participe la o noua ediţie a „Sărbătorii mierii”.
„În mod tradiţional,la sfârşitul lunii martie, împreună cu partenerii noştri de la Apidava şi CJ Alba, încercăm să transformăm „Mica Romă” în „Oraşul mierii”. În numele organizatorilor, le dau tuturor întâlnire în această săptămână în cel mai dulce oraş din ţară pentru a participa la cel mai mare eveniment de acest gen”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.
Şi anul acesta, „Sărbătoarea mierii” stabileşte noi recorduri de participare, aproape 150 de expozanţi anunţându-şi participarea anul acesta, adică cu 25% mai mult decât anul trecut.
Târgul se desfăşoară pe principala arteră comercială din Blaj, pe Bd. Republicii de la intersecţia cu strada Popa Şapcă până la intersecţia cu strada Gheorghe Doja. Punctul central va fi scuarul din faţa Centrului Cultural Iacob Mureşianu, unde se desfăşoară principalele momente artistice.
Deschiderea oficială a târgului are loc joi, ora 10.00, în prezenţa fostului ministru al agriculturii Valeriu Tabără,aflat pentru a treia oară la această manifestare, a preşedintelui CJ Alba Ion Dumitrel, a primarului Gheorghe Valentin Rotar, a managerului Apidava Victor Mateş şi a altor oficialităţi.
„Sărbătoarea mierii” se va desfăşura pe mai multe secţiuni: expoziţie cu vânzare de echipamente şi utilaje, expoziţie cu vânzare de produse apicole şi tradiţionale, sesiuni de comunicări ştiinţifice pe teme apicol, seminar apiterapie şi manifestări artistice.
l Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com