Cel mai mare târg apicol din România îşi deschide porţile la Blaj săptămâna viitoare

17 martie 2013 08:450 comments

Miere 1

Cel mai mare târg apicol din România iși deschide porțile săptămâna viitoare la Blaj pentru toți pasionaţii de apicultură dar şi pentru cei 5000 de vizitatori care sunt așteptați la « Sărbătoarea mierii ».
« Mă bucur că în fiecare an, la sfârșit de martie, Blajul se transformă în « polul național al mierii ».Le dau întâlnire tuturor la un eveniment de ținută care și-a căștigat renumele în rândul apicultorilor . Mă mandresc cu faptul că pentru două zile orașul nostru beneficiază de toată atenția pozitivă pe care o poate genera un astfel de eveniment », declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.
Organizatorii manifestării sunt pentru al șaselea an consecutiv : Apidava, Asociaţia « Mierea Românească », Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.
Anul acesta « Sărbătoarea mierii » găzduieşte 150 de expozanţi, producători externi, comercianți de produse apicole dar și de utilaje din 12 tari precum :China, Polonia, Israel, Marea Britanie, Italia, etc.
Noutatea acestei ediții o reprezintă focusarea pe secțiunea de business. Organizatorii iși propun să pună la aceeași masă mai mulți oameni de afaceri din diverse țări având în vedere că la eveniment și-au anunțat participarea toți marii procesatori de miere din România dar și reprezentanții celor mai importante asociații apicole din țară.
Anul acesta « Sărbătoarea Mierii» oferă vizitatorilor care cumpară un produs de la orice expozant participant la târg posibilitatea de a participa la o tombolă cu premii în valoare de peste 1000 de euro constând în produse și echipamente apicole.
În zilele de 21 și 22 martie, locul de desfăşurare al târgului este principala arteră comercială din Blaj, pe bulevardul Republicii de la intersecţia cu strada Popa Şapcă până la intersecţia cu strada Gheorghe Doja. Punctul central va fi scuarul din faţa Centrului Cultural Iacob Mureşianu, aici urmând să se desfaşoare principalele momente artistice.
Deschiderea oficială a târgului va avea loc joi dimineaţă la ora 10.00 în prezenţa preşedintelui CJ Alba Ion Dumitrel, a primarului Gheorghe Valentin Rotar, a managerului Apidava Victor Mates şi a altor oficialităţi.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com