Cele 6 centre în care va începe campania de vaccinare – faza a II-a!

14 ianuarie 2021 18:120 comments

În județul Alba au fost aprobate pentru faza a doua de vaccinare un număr de 14 centre, însă într-o primă fază vor fi efectiv operaționale doar 6, după cum urmează: 

  1.  Alba Iulia – Sala de sport a Universității ”1 Decembrie 1918” – 4 fluxuri de vaccinare
  2. Sebeș – Centrul de zi pentru persoane vârstnice  – Aleea Lac nr.12
  3. Aiud – Sala de sport (str. Tribun Tudoran, nr. 5) – 1 flux de vaccinare
  4. Blaj – Centrul Cultural Iacob Mureșianu, (str. Republicii, nr. 36) – 1 flux de vaccinare
  5. Cugir  – Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu”  – sala de sport a unității școlare
  6. Câmpeni – Sala de sport nr. 2 (str. Izvoarelor, nr. 2B) – 1 flux vaccinare

Faza a doua se realizează etapizat, în funcție de numărul estimat al persoanelor eligibile. Pe măsură ce va fi demarată etapa a doua a fazei a doua de vaccinare, se vor operaționaliza și alte centre de vaccinare.Suplimentar de mâine se va demara vaccinarea în centrele rezidențiale din Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, cu echipe mobile de vaccinare, iar de luni în celelalte centre rezidențiale din județ. În total vor fi operaționale 3 echipe mobile la nivelul județului”, a transmis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea. Pentru faza 1 sunt funcționale centrele din spitalele din județ.

De menționat este că numărul fluxurilor de vaccinare înseamnă numărul exact de persoane care pot fi vaccinate deodată. Asta înseamnă că la Alba Iulia spre exemplu, deși este un singur centru de vaccinare, vor putea fi vaccinate în același timp 4 persoane. 

Programul de vaccinare va fi de 12 ore/zi, în câte 2 schimburi. Data și ora vaccinării vor fi primite de fiecare persoană în parte după înregistrarea în sistem, iar prezentarea la centrul de vaccinare se va face cu maxim 15-20 de minute înainte de ora stabilită. 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com